Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Πληρώνουμε δυο φορές πάνω την συντήρηση των C-130 σε εταιρία του εξωτερικού, για να γίνουν οι εργασίες στην ΕΑΒ

Θα γίνονται όλες οι εργασίες στην Ελλάδα, αλλά τα λεφτά θα πάνε στο Ισραήλ!

Τους τελευταίους μήνες και στα πλαίσια αξιοποίησης των αεροσκαφών C-130, αποφασίσθηκε από το ΥΠΕΘΑ η ανάθεση συντήρησης των αεροσκαφών στην Israel Aerospace Industries (IAI).

Η αρχική σκέψη ήταν να μεταφερθούν τα αεροσκάφη στο Ισραήλ κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην σχεδόν 50χρονη ιστορία της ΕΑΒ. Τελικά όπως γράφεται από έγκυρα ιστολόγια η συντήρηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ από την ΙΑΙ.

Η εν λόγω λύση δεν είναι μόνο ακατανόητη αλλά αποδεικνύεται και πάρα πολύ ακριβή, μιας και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα ξεπεράσουν τα 50εκ. ευρώ. Το τίμημα αυτό είναι υπερδιπλάσιο από ότι θα μας στοίχιζε στην ΕΑΒ.

Τελικά οι εργασίες θα γίνουν από ότι όλα δείχνουν στην ΕΑΒ, στις εγκαταστάσεις της, με την συνδρομή της, την χρήση του ποιοτικού συστήματος της ΕΑΒ, με την προσθήκη προσωπικού της ΙΑΙ, αλλά τα λεφτά θα τα πάρει μια ξένη εταιρεία…

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΒ Μπάμπης Παπασπύρου μίλησε στο Militaire για το θέμα, για το μέλλον της ΕΑΒ αλλά και για την απαράδεκτη δήλωση του πρώην ακολούθου Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ελλάδα «ζητιάνα που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί» για τους εξοπλισμούς της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ