14-8-2020

Οι Έλληνες «απάντησαν» με ΕΚΑΜίτες στους Τούρκους κομάντος που έστειλε ο Ερντογάν στον Έβρο

Δυναμική απάντηση δίνει η Ελλάδα στην επίδειξη δύναμης που αποπειράθηκε να κάνει η Τουρκία με τους 1.000 Τούρκους κομάντος, που ήδη εγκαθίστανται σε περιοχές γύρω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να αποστείλει στην περιοχή νέες ομάδες των ΕΚΑΜ ως «απάντηση» στην αποστολή από πλευράς του καθεστώτος Ερντογάν 1.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, προκειμένου να «μπλοκάρουν» την οπισθοχώρηση των προσφύγων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή 1.000 ειδικά εκπαιδευμένων Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτικών στα σύνορα, με την Ελλάδα παράλληλα να συγκεντρώνει και τις δικές της δυνάμεις.

Θέλει να αποτρέψει την επαναπροώθηση

Η μεγάλη αυτή τουρκική ομάδα φτάνει στην Αδριανούπολη μετά τα αισχρά ψεύδη και τις προπαγάνδες των Τούρκων, και υποτίθεται έχει ως μοναδικό στόχο να αποτρέψει την επαναπροώθηση των μεταναστών από την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Ο Toύρκος υπουργός εσωτερικών απειλεί: «Θα σας στείλουμε 3,5 εκατ. πρόσφυγες»

Οι Τούρκοι κομάντος που στρατοπεδεύουν σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά σύνορα δεν είναι τυχαίοι. Πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές ομάδες των Τούρκων, τη διαβόητη Polis Ozel Heraka, η οποία ακόμα και στην Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις, μια και θεωρείται ότι έχει στους κόλπους της ακροδεξιά στοιχεία των Γκρίζων Λύκων.

Είναι ειδικοί μάλιστα στην πρόκληση θερμών επεισοδίων και σε προβοκατόρικες ενέργειες, και η παρουσία τους εκεί δημιουργεί ανησυχία στην αντίπερα όχθη του Έβρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ