Δ. Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός αλλάζει, για να μείνει όρθιος την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Must Read

Την ώρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται στα… χαρακώματα με τον Μπερτομέου και λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου της ερχόμενης Τετάρτης, 3 Ιουνίου, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν το μέλλον τους!

Σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα απ’ ότι επικρατούσε έως σήμερα, αφού αναμένεται να προκύψουν νέα οικονομικά δεδομένα. Και, πάνω σε αυτά τα δεδομένα, έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται στις τάξεις της ομάδας την «επόμενη ημέρα» του συλλόγου.

Με λιγότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες, και -το κυριότερο- χωρίς κόσμο! Άλλωστε, το ΟΑΚΑ αποτελούσε τη μεγάλη δύναμη των «πρασίνων», όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά, αφού μεγάλο μέρος του μπάτζετ προερχόταν από τα εισιτήρια. Και όσο δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες, λόγω του κορωνοϊού, άλλο τόσο θα μειώνεται και ο προϋπολογισμός της ομάδας.

Βέβαια, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τις αποφάσεις που θα πάρει και αναμένεται να ανακοινώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά θεωρείται δύσκολο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στα ίδια επίπεδα. Ούτε καν σε… κοντινά οικονομικά επίπεδα, αφού το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για μεγάλη μείωση του μπάτζετ, που μπορεί να φτάσει και το 30%.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει «βαρύ» συμβόλαιο, τύπου Καλάθη ή Φριντέτ, με δεδομένο ότι δεν θα κάνει την έκπληξη ο Γιαννακόπουλος, που δεν φαίνεται να την… κάνει!

Στον Βόβορα τα ηνία της ομάδας

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Γιώργος Βόβορας θα είναι στον πάγκο της ομάδας. Τουλάχιστον προς το παρόν. Ένας προπονητής ο οποίος έχει «θητεύσει» δίπλα σε προπονητές όπως οι Πεδουλάκης, Πασκουάλ και Πιτίνο, έχει δείξει ότι μπορεί να βγάλει εις πέρας δύσκολες αποστολές, όπως έκανε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια φέτος με Ζάλγκιρις και Μπάγερν, και ο οποίος έχει την εμπιστοσύνη, τόσο της ομάδας, όσο και των φιλάθλων.

Απλώς, το ερώτημα έχει να κάνει με την πίεση που θα του ασκηθεί στην πιθανότητα των κακών αποτελεσμάτων και μάλιστα σε μια -κατά τα φαινόμενα- δύσκολη χρονιά που έρχεται. Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι ο Γιαννακόπουλος δεν θα «τρελαθεί» θετικά για τον κόσμο του Παναθηναϊκού!

Το βάρος στους Έλληνες παίκτες

Πάμε στους παίκτες. Μένουν οπωσδήποτε οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης, που θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν. Εκτός του ότι έχουν κλειστά συμβόλαια με τους «πρασίνους» και παρά τη μείωση που θα τους προταθεί, εν όψει της νέας χρονιάς, είναι και επιθυμία να παραμείνουν στην ομάδα.

Άλλωστε και εντός των «πράσινων» τειχών βλέπουν στα πρόσωπα των τριών τον ελληνικό κορμό στον οποίο θέλουν να βασιστούν και να δημιουργήσουν, τον οποίο και θα εμπλουτίζουν χρονιά με τη χρονιά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει κρούση από τα μέσα της νέας σεζόν για πρόωρη ανανέωση με Παπαπέτρου και Μήτογλου. Ο Παπαγιάννης δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό έως και το 2023.

Προς παραμονή οδεύει και ο Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος θεωρείται εξελίξιμος, είναι δυνατός και, φυσικά, το κασέ του είναι ακριβώς στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο Γκανέζος να βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στο «πράσινο» ρόστερ.

Ο «ασήκωτος» Καλάθης

Πάμε και στα δύσκολα! Με τα νέα οικονομικά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να «σηκώσει» ούτε το συμβόλαιο του Νικ Καλάθη, ούτε κι εκείνο του Τζίμερ Φριντέτ. Ο Αμερικανός θα πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν από τους «πρασίνους», με τη λογική να λέει ότι, από τη στιγμή που θα υπάρχει κοινή θέληση για «διαζύγιο», δεν θα αργήσει να βρεθεί και η «χρυσή τομή», ώστε ο παίκτης να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Φυσικά, το «φλέγον» θέμα αφορά τον Νικ Καλάθη. Γιατί, σε περίπτωση αποχώρησής του από την ομάδα, θα αλλάξει και το αγωνιστικό status του Παναθηναϊκού. Και αυτό, διότι οι «πράσινοι» έχτιζαν κάθε χρόνο την ομάδα γύρω από τον αρχηγό. Σε περίπτωση που αποχωρήσει, θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Τώρα, εάν και εφόσον αποδεχθεί γενναία μείωση των αποδοχών, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κάτι που, όμως, φαντάζει δύσκολο να συμβεί.

Φυσικά, παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, εν όψει της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει να λογίζονται οι Ουέσλι Τζόνσον, Ταϊρίς Ράις και Άντι Ράουτινς. Ένα μικρό ερώτημα υπάρχει για τον Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ, ωστόσο υπάρχει μια σκέψη για πρόταση ανανέωσης. Και αυτό διότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, έχει αποκτήσει εμπειρίες και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Τα τρία μεγάλα ερωτηματικά

Υπάρχουν και οι παίκτες που αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά για την ομάδα. Όπως ο Ντεσόν Τόμας, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για άλλον έναν χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα αποδεχτεί μείωση αποδοχών. Παρά τις αμυντικές αδυναμίες του, η αλήθεια είναι ότι το επιθετικό ταλέντο του είναι μεγάλο και σπανίζει στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Βέβαια, μετά τις δύο καλές χρονιές που έκανε με το «Τριφύλλι» είναι δεδομένο ότι θα βρει τα χρήματα που θα ζητήσει σε άλλη ομάδα της EuroLeague.

Ακόμα, υπάρχει ο Νίκος Παππάς που μάλλον μένει, όμως κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Είναι ένας παίκτης που έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό, ένας παίκτης που έχει ταλαιπωρηθεί με νέα επέμβαση στον χιαστό πριν από έναν χρόνο, ένας παίκτης που θα μπορούσε κάλλιστα να «γεμίσει» τον ελληνικό κορμό. Το ερώτημα έχει να κάνει με τον ρόλο που θα έχει, σε περίπτωση που συνεχίσουν οι δύο πλευρές να πορεύονται μαζί.

Ανοιχτό παραμένει και του Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να μείνει από το να φύγει, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει καθόλου το τοπίο όσον αφορά τους Γιάννη Αθηναίου και Κώστα Παπαδάκη.

Ανάγκη για καλές μεταγραφές

Όλα δείχνουν ότι ο Λορέντζο Μπράουν θα είναι εκείνος που θα μπει στα παπούτσια του Καλάθη, αν ο τελευταίος φύγει. Ο Μπράουν είναι έμπειρος παίκτης με θητεία και στο ΝΒΑ, και φέτος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στη EuroLeague. Μάλιστα, με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα «σκότωσε» στο Βελιγράδι τον Ολυμπιακό, με… 34 πόντους!

Το θέμα είναι ότι στη θέση του πλέι-μέικερ μπορεί να πλαισιωθεί από μια καλύτερη περίπτωση από αυτήν του Λάνγκστον Χολ, που είναι ακόμη «στα υπόψη» του Παναθηναϊκού. Όμως οι «πράσινοι» ίσως πάνε σε έναν πιο καλό παίκτη από τον γκαρντ του Προμηθέα. Ο Χέρμανσον της Άλμπα ή ο Γουόλτερς της Μακάμπι μπορεί να «παίξει» για το «Τριφύλλι».

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να δυναμώσει την περιφέρειά του, παίρνοντας και τον Άαρον Χάρισον της Γαλατά. Έναν σκόρερ με πολύ καλό σουτ, ο οποίος θα είναι κι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Τζίμερ Φριντέτ.

Ο Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να ενισχύσει την ομάδα, έστω κι αν φύγουν τα… βαριά χαρτιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This