Παρασκευή 18/6/2021

Ο Πιερ Ντρεοσί είναι ο νέος γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού

Γαλλικό κλειδί!

Ήρθε προχθές το βράδυ στην Ελλάδα και από σήμερα είναι επίσημα ο νέος γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Ο λόγος για τον Πιερ Ντρεοσί. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γάλλου με πρότερη θητεία σε Λιλ, Ρεν και Παρί στο εν λόγω πόστο. Ο Πιερ Ντρεοσί γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1959 στη Ρουμπέ της Γαλλίας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κατά σειρά στις Λιλ, Σοσό, Νις, Παρί Σεν Ζερμέν και Κάννες. Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ανέλαβε ρόλο προπονητή στα τμήματα υποδομής στην ομάδα των Καννών και στη συνέχεια βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα. Από το 1996 έως το 2002 εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στη Λιλ, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ρεν. Στον σύλλογο της Βρετάνης παρέμεινε συνολικά 11 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2002 έως τον Ιούνιο του 2013.

Αρχικά διετέλεσε αθλητικός διευθυντής, ενώ από τον Ιούλιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε το πόστο του πρώτου προπονητή της ομάδας. Στη συνέχεια και μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε τον ρόλο του γενικού διευθυντή. Το τελευταίο χρονικά βήμα στην καριέρα του ήταν η Παρί, στην οποία παρέμεινε από τον Δεκέμβριο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2020.

Oνοματοδοσία

Ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι απλώς ενοικιαστής του γηπέδου στον Βοτανικό και τίποτα παραπάνω είναι πλέον ξεκάθαρο. Παρά την προσπάθεια του δήμου, του Ερασιτέχνη και του Αλαφούζου να περάσουν το αντίθετο, δεν πείθουν κανέναν.

Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρου Τσιατσιάμη, που τόνισε ότι ο δήμος θα συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό για την ονοματοδοσία του γηπέδου. κάτι που σημαίνει ότι ούτε αυτό δεν μπορεί να ελέγξει η ΠΑΕ. Ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης τόνισε:

«Η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι ως 40.000 θέσεων, διεθνών προδιαγραφών UEFA τεσσάρων αστέρων. Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί το γήπεδο άνευ ανταλλάγματος στον Ερασιτέχνη. Ο δήμος θα δημοπρατήσει τις εμπορικές χρήσεις. Αυτό θα είναι ένα έσοδο για τον δήμο που θα το μοιραστεί με την κυβέρνηση ως ανταπόδοση της χρηματοδότησης του γηπέδου. Η ονοματοδοσία του γηπέδου είναι ένα στοιχείο που αφορά τη διαχείριση της εμπορικής διάστασης του γηπέδου. Προφανώς θα συνεργαστούμε με τον Παναθηναϊκό γι’ αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ