Euro 2020: Από την… επική γκολάρα του Σικ, στο πιο συναρπαστικό 0-0! (video)

Η Σλοβακία τήρησε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στους Πολωνούς

Must Read

Σε μια ημέρα όπου ο Τσέχος άσος της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, πέτυχε γκολ από τη… σέντρα, η Ισπανία και η Σουηδία τα «κατάφεραν» να μείνουν στο «μηδέν», χάνοντας από τουλάχιστον ένα «άχαστο» γκολ η κάθεμιά τους!

Κάπως έτσι, το βράδυ της Δευτέρας στο «Λα Καρτούγια» της Σεβίλλης, σημειώθηκε η πρώτη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο Euro 2020, καθώς η Ισπανία, αν και έπαιζε εντός έδρας, δεν κατάφερε να επικρατήσει της Σουηδίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο 5ο γκρουπ της τελικής φάσης του τουρνουά.

Βάσει, πάντως, των ευκαιριών που χάθηκαν από τις δύο ομάδες, το τελικό αποτέλεσμα «αδικεί» την προσπάθεια των 22 παικτών, που τα έδωσαν όλα για το γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, αλλά βάσει της εικόνας του ματς και των ευκαιριών που χάθηκαν το 0-0 ήταν… άδικο (περισσότερο) για την Ισπανία και την Σουηδία, που είχε δοκάρι με τον Ισάκ. Σε τρεις περιπτώσεις στο διάστημα αυτό ο γκολκίπερ των Σουηδών, Όλσεν, έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιά και σουτ του Όλμο, ενώ ο Μοράτα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε άουτ!

Με μία τεράστια ευκαιρία για τους Σουηδούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Από εξαιρετική προσπάθεια του Ισάκ στην περιοχή και γύρισμα… πάρε βάλε στον Μπεργκ, ο 34χρονος στράικερ απέτυχε να σκοράρει σε άδεια εστία! Από κει και πέρα η Ισπανία πήρε πλήρως τον έλεγχο του ματς, απείλησε με ένα σουτ του Όλμο λίγο πριν το 70ό λεπτό, στο 90΄ με την κεφαλιά του Μορένο να βρίσκει ξανά σε ετοιμότητα τον Όλσεν, όπως και στο 90΄+3 με τον Σαράμπια να μην μπορεί να σκοράρει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση (η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σουηδού πορτιέρε).

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Ζόρντι Αλμπα, Κόκε (87′ Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (65′ Σαράμπια), Πέδρι, Ντάνι Ολμο (74′ Ογιαρθάμπαλ), Φεράν Τόρες (74′ Ζεράρδ Μορένο), Μοράτα (65′ Τιάγκο)

Σουηδία (Γιον Άντερσον): Ολσεν, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ (75′ Κραφτ), Αουγκούστινσον, Ολσον (84′ Καγιούστε), Εκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84′ Μπένγκστον), Ισάκ (68′ Κλάεσον), Μπεργκ (68′ Κουάισον).

Με το… δεξί η Σλοβακία

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε Πολωνία και Σλοβακία σε τελική φάση κορυφαίας διοργάνωσης, ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την δεύτερη με 2-1, στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου του Euro 2020, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Η καλή παράδοση που έχουν οι Σλοβάκοι απέναντι στους Πολωνούς συνεχίστηκε και σήμερα, με το συγκρότημα του Στέφαν Τάρκοβιτς να επικρατεί για 4η συνεχόμενη φορά στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ συνολικά ήταν η 5η νίκη στα 10 ματς που έχουν δώσει έως τώρα στην Ιστορία τους.

Η Πολωνία από την άλλη έμεινε με μόλις μία νίκη στα 10 τελευταία ματς που έχει δώσει σε κορυφαία διοργάνωση, όπως και το μεγάλο της αστέρι και πρώτος σκόρερ της Ευρώπης για τη σεζόν 2020/2021, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε 11 ματς τελικής φάσης κορυφαίας διοργάνωσης που έχει λάβει μέρος (με την Πορτογαλία στους προημιτελικούς του 2016).

Με το αυτογκόλ του Στσέζνι στο 18′, το πρώτο στα χρονικά των τελικών φάσεων Euro που πετυχαίνει τερματοφύλακας, προηγήθηκε η Σλοβακία, που ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη στο πρώτο 456λεπτο και δικαίως μπήκε προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα κατάφερε με το… καλημέρα στην επανάληψη να φέρει το ματς στα ίσια με τον Λινέτι, αλλά λίγο αργότερα (62′) έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κριχόβιακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επτά λεπτά μετά την έξοδο του μέσου της Λοκομοτίβ Μόσχας ήρθε το νέο προβάδισμα των Σλοβάκων, με τον Χάμσικ να «σερβίρει» και τον Σκρίνιαρ να «εκτελεί» για το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Στσέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74′ Πούχαζ), Λινέτι (74′ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85′ Μόντερ), Γιόσβλακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (85′ Σφιντέρσκι)

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (79′ Κοτσέλνικ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαράσλιν (87′ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79′ Χροσόφσκι), Μακ (87′ Σούσλοβ), Χάμσικ, Ντούντα (90’+2 Γκρέγκους)

«Καθαρή» νίκη της Τσεχίας με Σκωτία

«Καθαρή» νίκη με 2-0 για την Τσεχία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, μέσα στο… σπίτι της Σκωτίας, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους στο «Hampden Park» της Γλασκόβης, για τον 4ο όμιλο (όπου συμμετέχουν επίσης Αγγλία και Κροατία).

Η πρώτη εμφάνιση της Σκωτίας σε μεγάλο τουρνουά, μετά από 23 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998), ολοκληρώθηκε με απογοήτευση. Η νίκη της Τσεχίας φέρει την υπογραφή του 25χρονου επιθετικού της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, που με δύο γκολ (46′, 52′), το δεύτερο με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα (δείτε και βίντεο), διαμόρφωσε τις αποστάσεις στο σκορ, αλλά επίσης και των αποφασισμένων Τσέχων αμυντικών, που σταμάτησαν με επιτυχία τις προσπάθειες των παικτών του Στιβ Κλαρκ.

https://youtu.be/-tgTU7lAb3Q

Οι Σκωτσέζοι, τυπικά και ουσιαστικά οικοσεσπότες, ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ευκαιρίες των Ντάικς (18’) και -κυρίως- του Ρόμπερτσον (32’), όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτσλικ. Έτσι ο Σικ, που είχε προειδοποιήσει από το 16’, άνοιξε (42’) το σκορ, όταν με γυριστή κεφαλιά από σέντρα του Κουφάλ, νίκησε τον Μάρσαλ.

Ο σκόρερ προσπάθησε με την έναρξη της επανάληψης (46’) να «καθαρίσει» το ματς, αλλά αυτή τη φορά ο Μάρσαλ σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε. Άμεση (48’) η «απάντηση» των Σκωτσέζων, αλλά το σουτ του Χέντρι σταμάτησε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βάτσλικ με υπερπροσπάθεια απέτρεψε το παραλίγο αυτογκόλ του Κάλας.

Όμως ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, επιβεβαιώνοντας το «νόμο» το ποδοσφαίρου περί ευκαιριών, λίγο κάτω από τη σέντρα, βλέποντας τον Μάρσαλ εκτός εστίας, επιχείρησε σουτ, σημειώνοντας (52’) ένα πανέμορφο γκολ (0-2), σημειώνοντας το 8ο γκολ στις 11 τελευταίες του διεθνείς εμφανίσεις.

Η Σκωτία προσπάθησε να αντιδράσει, δημιουργώντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (61’ σε σουτ του Αρμστρονγκ, 65’ σε κεφαλιά του Χέινλι και 66’ με τον Ντάικς), χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (90′) ήταν για την Τσεχία, με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Μίχαελ Κρμέντσικ (αντικατέστησε τον Σικ στο 87′), ο οποίος δε μπόρεσε να νικήσει τον Μάρσαλ.

Οι συνθέσεις:

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ (79′ Φόρεστ), Χέινλι, Κούπερ, Χέντρι (67′ ΜακΓκρέγκορ), Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (67′ Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Κρίστι (46′ Ανταμς), Ντάικς (79′ Νίσμπετ)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ (67′ Χόλες), Νταρίντα (87′ Σέβτσικ), Μάσοπουστ (72′ Βίντρα), Γιάνκτο (72′ Χλόζεκ), Σικ (87′ Κρμέντσικ).

  • Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

https://youtu.be/xj0hWoO64Qg

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This