Τσέλσι – Μάντεστερ Σίτι 4-4: Οι ιστορίες πίσω από το ματς της χρονιάς!

Must Read

Χαρακτηρίστηκε… επικό θρίλερ. Ακόμα και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου δεν είναι συνηθισμένο ένα ντέρμπι να τελειώνει 4-4. Κι όχι μόνο αυτό. Να κρατά σε αγωνία τους θεατές από το πρώτο έως το τελευταίο (κυριολεκτικά) λεπτό.

Συνέβη στο Λονδίνο στον αγώνα της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι

Τελικά το… επικό θρίλερ ίσως είναι αδύναμος χαρακτηρισμός σε ένα ματς γεμάτο γκολ, αλλά και ιστορίες.

Ακόμα και το VAR αμφισβητήθηκε. Το πρώτο γκολ, με πέναλτι του Χάαλαντ στο 25′ κρίνεται από τους αναλυτές του ποδοσφαίρου (όχι τους βετεράνους διαιτητές) στα αγγλικά κανάλια ως ιδιαίτερα αυστηρό. Δεν ειναι άλλωστε… καθαρό ότι ο Κουκουρέλα τραβά τον Νορβηγό από τη φανέλα.

Το 1-1 για την Τσέλσι στο 29′ σημειώθηκε από τον 39χρονο Τιάγκο Σίλβα που έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης των Λονδρέζων που σκοράρει στην Πρέμιερ.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο 37′ έβαλε μπροστά τους Λονδρέζους (2-1) πλήγωσε την ομάδα που υπηρέτησε πιστά για 7 χρόνια και κέρδισε μαζί της σχεδόν τα πάντα.

Ο Μανουέλ Ακάνζι που ισοφάρισε για τη Σίτι (2-2) στο 45+2′ σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στην Πρέμιερ στην 9η συμμετοχή του και άρχισε να κάνει απόσβεση στα 15 εκ. ευρώ που είναι το συμβόλαιό του. Ο Ελβετός από Νιγηριανό πατέρα και Ελβετή μητέρα έχει κερδίσει στην πατρίδα σε τηλεοπτικό διαγωνισμό αριθμητικών πράξεων χωρίς χαρτί και μολύβι!

Ο Χάαλαντ στο 47′ (2-3)σημείωσε το 49ο τέρμα του στην Πρέμιερ σε 47 αγώνες. Ο άνθρωπος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει ρεκόρ για ρεκόρ όρθιο.

Ο Νίκολας Τζάκσον που ισοφάρισε στο 67′ σε 3-3 για την Τσέλσι έμαθε ποδόσφαιρο στη Σενεγάλη. Πήγε με μεταγαφή στη Βιγιαρεάλ και στην Μπόρνμουθ πρέπει να… χτυπούν το κεφάλι τους. Πέρσι τον Ιανουάριο όλα ήταν έτοιμα να τον αποκτήσουν, αλλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις. Έξι μήνες αργότερα πήγε στην Τσέλσι με συμβόλαιο οκτώ χρόνων και 32 εκ. λίρες. Ήδη έχει σκοράρει έξι φορές στο πρωτάθλημα!

Ο Ρόδρι που σκόραρε στο 86′ για τη Σίτι το 3-4 είναι ο παίκτης – τοτέμ της ομάδας. Το δικό του γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Ιούνιο χάρισε στους Πολίτες το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους. Αναδείχτηκε mvp της αναμέτρησης και το όνομά του θα μνημονεύεται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ο Κόουλ Πάλμερ που ισοφάρισε στο 90+5′ με πέναλτι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν ήταν απλά παίκτης της Σίτι. Ήταν σπλάχνα από τα σπλάχνα της. Γεννήθηκε το Μάντσεστερ, έμαθε μπάλα στα τμήματα υποδομής της Σίτι, εκεί έγινε επαγγελματίας, μόλις τον περασμένο Αύγουστο στο Φάληρο έβαλε το γκολ της ισοφάρισης στο 1-1 με τη Σεβίλλη στον τελικό του Σούπερ Καπ που χάθηκε στα πέναλτι και λίγες μέρες αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου υπέγραψε στην Τσέλσι.

  • Παρακολουθήστε χορταστικά στιγμιότυπα από το παιχνίδι:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This