Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Σε νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Συνολικά 13 εγκαταλελειμμένα κτίρια σε πρώτη φάση κατεδαφίζει ο Δήμος Αθηναίων σε γειτονιές της Αθήνας, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά την εξέλιξη της εργολαβίας.

Προ ημερών κατεδαφίστηκε κτίριο στην οδό Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχει αρχίσει η αποξήλωση αμιάντου από 5 κτίσματα στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητητα, με την κατεδάφισή τους να έπεται. Θα ακολουθήσει και ένα κτίριο επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

«Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, το σχέδιό μας σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας. Σε πρώτη φάση, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα, και αυτό κάνουμε, ώστε να μην υπάρχουν κτίρια που εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Κάνουμε το ξεκαθάρισμα για να μπούμε στην αξιοποίηση εκείνων των κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα αντικείμενα της εργολαβίας που επιταχύνεται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής με τον συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αποστολόπουλο, είναι:

  • H πλήρης κατεδάφιση στατικώς ανεξάρτητων ιδιόκτητων κτιρίων για τα οποία έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου.
  • Η πλήρης κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτιρίων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τη ρυμοτόμηση τους.
  • Η αποτροπή επικινδυνότητας κτιρίων με την τοποθέτηση προστατευτικών σκαφών στις όψεις τους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ