Σε νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων

Must Read

Συνολικά 13 εγκαταλελειμμένα κτίρια σε πρώτη φάση κατεδαφίζει ο Δήμος Αθηναίων σε γειτονιές της Αθήνας, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά την εξέλιξη της εργολαβίας.

Προ ημερών κατεδαφίστηκε κτίριο στην οδό Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχει αρχίσει η αποξήλωση αμιάντου από 5 κτίσματα στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητητα, με την κατεδάφισή τους να έπεται. Θα ακολουθήσει και ένα κτίριο επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

«Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, το σχέδιό μας σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας. Σε πρώτη φάση, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα, και αυτό κάνουμε, ώστε να μην υπάρχουν κτίρια που εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Κάνουμε το ξεκαθάρισμα για να μπούμε στην αξιοποίηση εκείνων των κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα αντικείμενα της εργολαβίας που επιταχύνεται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής με τον συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αποστολόπουλο, είναι:

  • H πλήρης κατεδάφιση στατικώς ανεξάρτητων ιδιόκτητων κτιρίων για τα οποία έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου.
  • Η πλήρης κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτιρίων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τη ρυμοτόμηση τους.
  • Η αποτροπή επικινδυνότητας κτιρίων με την τοποθέτηση προστατευτικών σκαφών στις όψεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This