Κυριακή 13/6/2021

Με επιπλέον ιατρικό προσωπικό και υποδομές και με νέο μοντέλο λειτουργίας τα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Το 5ο Δημοτικό Ιατρείο έχει τεθεί στην διάθεση του ΕΟΔΥ και αξιοποιείται ως κέντρο ελέγχου των πολιτών με rapid tests

Στη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες τα Δημοτικά Ιατρεία του προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, εντατικοποιώντας τις προσπάθειες να καλυφθούν οι -αυξημένες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- υγειονομικές ανάγκες των Αθηναίων.

Οργανώνοντας από την πρώτη στιγμή ένα νέο μοντέλο λειτουργίας και ενισχύοντας με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τα έξι Δημοτικά Ιατρεία (σε αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες) η αρμόδια Διεύθυνση, με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αξιοποιώντας όλες τις οικονομικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων και προγράμματα ΕΣΠΑ, με σχεδιασμό και συστηματική δουλειά, τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ έχουν εμπλουτίσει την υλικοτεχνική τους υποδομή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών.

Ανάμεσα στις ειδικότητες προσωπικού που πρόσφατα προσλήφθηκε για να προστεθεί στο ήδη υπάρχον, ήταν συνολικά 40 άτομα (ψυχίατρος, γενικοί ιατροί, παιδίατροι, μαιευτηρες-γυναικολόγοι, οφθαλμίατρος, καρδιολόγοι, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλεύτριες, καθώς και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών).

Πολυδύναμα

Ήδη λειτουργούν με βάση το νέο μοντέλο ως Πολυδύναμα, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78), το 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος) και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4β, Κυψέλη) με ενισχυμένο προσωπικό, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει στην διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Άνω Πατήσια) και αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.

Τα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων είναι τα ακόλουθα:

  • 1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα – Τηλέφωνο: 210 3626587)
  • 2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος (Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ – Τηλέφωνο: 210 9239865)
  • 3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα (Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών – Τηλέφωνο: 210 3427515 & 210 3427513)
  • 4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός (Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110 – Τηλέφωνο: 210 5121921)
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο – Άνω Πατήσια (Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4 – Τηλέφωνο: 210 2015510-11)
  • 6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη (Διεύθυνση: Χανίων 4β – Τηλέφωνο: 210 8836200)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ