Υπόθεση Novartis: Πολιτικό πρόσωπο κατονομάζει στην κατάθεσή του ο Π. Πικραμένος

Must Read

Στη Βουλή διαβιβάζεται η κατάθεση που έδωσε χθες στον Άρειο Πάγο ο Παναγιώτης Πικραμένος για την υπόθεση Novartis.  Τα όσα είπε –ως μάρτυρας- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θεωρούνται πολύ σημαντικά λόγω της θέσης του και του κύρους του. Ο κ. Πικραμένος κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος με τη σειρά του την στέλνει στην προανακριτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος κατονομάζει στην κατάθεσή του πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στο σκάνδαλο Novartis και αφορά  την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία κατά της  Διαφθοράς.

Θυμίζουμε πως το όνομα του αντιπρόεδρου της κυβέρνηση είχε αρχικά αναφερθεί στην υπόθεση, αλλά στη συνέχεια μπήκε στο Αρχείο, καθώς η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν  βρήκε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Οι αποκαλύψεις της Γιάννας Παπαδάκου για τον Φρουζή

Επαφές με ένα μέλος της σημερινής Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Γιάννα Παπαδάκου, η οποία έκανε τη σχετική δήλωση στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου με τίτλο «Η αλήθεια για τη Novartis».

«Ο κ. Φρουζής είχε προνομιακή σχέση με τους πολιτικούς. Χρησιμοποιούσε ως άλλοθι ότι ήταν και πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Συναντιόταν με πολιτικούς, όχι μόνο με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Έχω ένα mail, 21 Οκτωβρίου του 2014, όπου ενημερώνει το γραφείο του για μία συνάντηση που έκανε με έναν θεσμικό παράγοντα του υπουργείου Υγείας, ο οποίος σήμερα είναι και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, της πλειοψηφίας. Φαίνεται πως έλυνε και έδενε ο κ. Φρουζής, του λέει για συνταγές, συμψηφισμούς, πώς θα γίνει το χονδρεμπόριο.

Λειτουργούσε, δηλαδή, ως οιονεί υπουργός ο κ. Φρουζής» δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Παπαδάκου. Η πληροφορία είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία της Προανακριτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί προκειμένου να εξετάσει την κατηγορία της πολιτικής σκευωρίας, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση, αρνήθηκαν να βγουν έξω Πολάκης, Τζανακόπουλος – Όλοι οι διάλογοι (video)

Εξίσου σοβαρή είναι η αποκάλυψη που έκανε και ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης στην ίδια εκπομπή, όπου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Novartis, είχε στο payroll της σειρά από δημοσιογράφους, γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια δεν μιλούσαν για τις πρακτικές της εταιρίας.

«Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους.

Υπάρχει λίστα που, όταν βγει στη δημοσιότητα, η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν» είπε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 προσέφυγε ενώπιον των αμερικανικών Αρχών για τις αθέμιτες πρακτικές της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η λίστα με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών Αρχών.

Δείτε επίσης: Novartis: Τι (δεν) βρήκαν οι εισαγγελείς για Σαμαρά – Που κόλλησε η έρευνα

Το γεγονός, εάν ισχύει, δημιουργεί τεράστιο ηθικό θέμα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στη χώρα μας και θα πρέπει να διερευνηθεί από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που αποτελεί και το αρμόδιο όργανο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This