Στο «φως» το πόρισμα του ιατροδικαστή για την Τζωρτζίνα – Έρχεται νέα δίωξη για την Πισπιρίγκου;

Η 9χρονη δολοφονήθηκε με κεταμίνη - Οι ιατροδικαστές ζητούν άμεσα εκταφή

Must Read

Στις δικαστικές αρχές παραδόθηκε σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, με το οποίο επιβεβαιώνεται ότι η πρωτότοκη κόρη του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου δολοφονήθηκε με κεταμίνη.

Στο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρεται ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας «οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)» (εντοπίστηκαν 6,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος.). Ο κ. Μπουζιάνης προσθέτει ότι έχουν εντοπιστεί ευρήματα όπως βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Ταυτόχρονα, υπάρχει επισήμανση για εκταφή του 9χρονου κοριτσιού προκειμένου να ληφθεί δείγμα από τις τρίχες της, το οποίο θα ερευνηθεί και θα αποδείξει εάν είχε δοθεί κεταμίνη ή οποιαδήποτε άλλη ουσία στην 9χρονη, σε προγενέστερο χρόνο. Η εξέταση αυτή θα μπορούσε να δώσει ένα καθαρό χρονοδιάγραμμα για τα όσα είχε υποστεί το παιδί. Οι ιατροδικαστές ζητούν να γίνει η εκταφή της το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, εκτός από την κεταμίνη και μεταβολίτη της (norketamine), είναι οι εξής (ασχέτως αν υπήρχαν στη φαρμακευτική της αγωγή):

  • lidocaine: Πρόκειται για τοπικό αναισθητικό.
  • prilovaine: Επίσης, τοπικό αναισθητικό.
  • valproic acid: Το βαλπροϊκό οξύ (valproate acid) ανήκει στα αντιεπιληπτικά φάρμακα.
  • levetiracetam: Επίσης, αντιεπιληπτική δραστική ουσία.
  • phenoharbital: Βαρβιτουρική ουσία με αντισπασμωδικές και κατασταλτικές ιδιότητες.
  • midazolam: Είναι φαρμακευτική ουσία τύπου βενζοδιαζεπίνης που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση.
  • nordazepam: Επίσης ουσία παράγωγη βενζοδιαζεπίνης με αντισμασμωδικές, μυοχαλαρωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες.
  • clobazam και μεταβολίτης της, norclobazam: Επίσης, παράγωγη ουσία βενζοδιαζεπίνης.

Νέα δίωξη;

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε χθες η εκπομπή «Πρωινό, δεν αποκλείεται να ασκηθεί και νέα δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδέχεται να ασκηθεί σε βάρος  συμπληρωματική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης, η οποία θα αφορά την προσπάθειά της να την σκοτώσει πριν από ένα έτος. Ήταν τότε που η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή που την άφησε τετραπληγική.

Το ενδεχόμενο προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το τμήμα Ανθρωποκτονιών, από τις καταθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καραμανδάνειο, αλλά και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, με το 9χρονο κοριτσάκι να βασανίζεται από κρίσεις και σπασμούς.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα της οικογένειας για αμέλεια ανηλίκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This