Γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των βιαστών της 12χρονης;

Για τις έρευνες στους οίκους ανοχής η ΕΛ.ΑΣ. απαντάει ότι δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία

Must Read

Με «κομμένη» την ανάσα παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις έρευνες γύρω από την υπόθεση του κυκλώματος παιδοβιαστών, με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό και «εγκέφαλο» των 53χρονο Ηλία Μίχο.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που σχολιάζουν ότι τα media επικεντρώνονται στην «προβολή» της μητέρας του κοριτσιού και έως τώρα δεν υπάρχουν αρκετές αποκαλύψεις για τους 213 που βρέθηκαν να επικοινωνούν με τους λογαριασμούς μέσω των οποίων ο Μίχος εξέδιδε το παιδί, αλλά και για εκείνους με τους οποίους διατηρούσε τηλεφωνική επικοινωνία για τα αρρωστημένα ραντεβού ακόμα και σε οίκους ανοχής, όπου ανάγκαζε το παιδί να βλέπει 5 σκληρούς παιδοβιαστές κάθε φορά.

Μέχρι στιγμής, τα πρόσωπα των συλληφθέντων -δύο εκ των οποίων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους, ενώ για τον τρίτο αναμένεται απόφαση του  δικαστικού συμβουλίου (ένας 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης, ένας 34χρονος επιχειρηματίας και ένας 36χρονος υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά) – δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, δεν έχει δοθεί ακόμα εντολή από την εισαγγελέα προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους: «Θα ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους τρεις δράστες η ίδια διαδικασία. Μόλις δοθεί η άδεια από τον εισαγγελέα, θα υπάρξει η δημοσιοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξιχνίαση της υπόθεσης η κ. Δημογλίδου απάντησε ότι «το εγκληματολογικό έχει συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων» και ότι πρέπει να επιδειχθεί προσοχή προκειμένου να μην κατηγορούν άνθρωποι οι οποίοι δεν σχετίζονται με την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τι συμβαίνει με όσους έχουν προσέλθει αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ότι όλοι κατέθεσαν ότι συνομίλησαν πιθανόν με την 12χρονη μέσω της εφαρμογής.

Για την υπόθεση με την εμπλοκή αστυνομικού, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσε με το κορίτσι, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει σε βάρος του πειθαρχικός έλεγχος και υποστήριξε ότι τα στοιχεία του δεν είναι γνωστά, αφού δεν έχουν δοθεί από την ανακρίτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση, σύμφωνα και με τις καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας της 12χρονης Απόστολου Λύτρα, φέρεται να εμπλέκεται και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος απειλούσε την ανήλικη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Η κ. Δημογλίδου αρνήθηκε ότι υπήρχε ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού, καθώς όπως είπε οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από την μητέρα την ίδια μέρα που έκανε την καταγγελία. Από πλευράς της η μητέρα υποστηρίζει ότι την πρώτη φορά που πήγε, την έδιωξαν και της είπαν να πάει την επόμενη. «Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού» δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, γίνονται έρευνες στους οίκους ανοχής και στα μέρη που υπέδειξε η 12χρονη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την υπόθεση.

Τέλος, η ίδια μιλώντας για την διαρροή στοιχείων από την δικογραφία, υποστήριξε ότι από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπήρξε καμία διαρροή και άφησε αιχμές για τους δικηγόρους των κατηγορούμενων.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This