Στη «φάκα» αλλοδαπός που προσπαθούσε να «φάει» λεφτά από ανυποψίαστους με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης»!

Must Read

Με τη σύλληψη αλλοδαπού, που προσπαθούσε να «βάλει χέρι» σε χρήματα ανυποψίαστων θυμάτων εξιχνιάστηκε υπόθεση «νιγηριανής απάτης», όπως χαρακτηρίστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο αλλοδαπός-μέλος εγκληματικής οργάνωσης προσέγγιζε τα θύματά της μέσω διαδικτύου, με το πρόσχημα της χορήγησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, καθώς και της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης νομισμάτων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες τον προσέγγισαν μέσω διαδικτύου υποδυόμενοι στελέχη τραπεζικού ιδρύματος με έδρα το εξωτερικό και του προσέφεραν δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Αφού τον έπεισαν, ακολούθησε συνάντηση όπου επικαλέστηκαν την επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους μέσω παραχάραξης–παραγωγής και πολλαπλασιασμού χαρτονομισμάτων, με τη χρήση δήθεν ειδικών χημικών–χρωστικών ουσιών σε χρωματισμένα χαρτονομίσματα και του απέσπασαν 74.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα του απέδιδαν 148.000 ευρώ, ως παράγωγο –αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Ακολούθως προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση, προκειμένου ο παθών να καταβάλλει χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ, ώστε μέσω της υποτιθέμενης διαδικασίας πολλαπλασιασμού να παραλάβει χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ.

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 σε περιοχή της Αττικής, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθη ο αλλοδαπός τη στιγμή που παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 3.450 ευρώ, το οποίο προοριζόταν δήθεν για την αγορά των απαραίτητων χημικών–χρωστικών ουσιών αποχρωματισμού των χαρτονομισμάτων.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.450 ευρώ, πλήθος τεμάχια μαύρου χαρτιού με εντυπώσεις στοιχείων και διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και τεσσάρων ακόμα συνεργών του/μελών της οργάνωσης που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παραχάραξη νομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή του κυκλώματος σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
• Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): FEELSAFE,E-COMMERCE

Δείτε επίσης: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο ντελιβεράς που σκότωσε τον εργοδότη του – Συνελήφθησαν και τα δυο αδέλφια του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This