Ταΐστρες εγκατέστησε ο Δήμος Αθηναίων σε σημεία που υπέδειξαν οι δημότες που φροντίζουν αδέσποτα

Must Read

Ο Δήμος Αθηναίων, πιστός στην δέσμευση για μια πόλη φιλική προς τους τετράποδους φίλους μας, ξεκίνησε την πιλοτική τοποθέτηση ταϊστρών σε σημεία που υπέδειξαν δημότες οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά αδέσποτα.

Οι ταΐστρες για τους σκύλους έχουν αυτόματο πορτάκι ώστε να μην είναι εκτεθειμένη η τροφή, ενώ αυτές για τις γάτες έχουν πορτάκι που το ανοίγουν οι εθελοντές το απόγευμα και το κλείνουν το πρωί, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την τροφή από τα περιστέρια. Έχει γίνει ειδική κατασκευή-βάση ώστε να μην ακουμπούν στο έδαφος με επίσης ειδικό σκέπαστρο, για να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

ταΐστρες για αδέσποταταΐστρες για αδέσποτα

Την επίβλεψη κάθε ταΐστρας έχουν τουλάχιστον δύο εθελοντές που ενημερώνουν τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας με τον συντονισμό της αρμόδιας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Σεραφίνας Αβραμίδου, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα. Σε κοντινή απόσταση θα τοποθετηθούν και ποτίστρες, ενώ ελέγχονται για την σωστή λειτουργία τους και αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες σε περισσότερα από 30 σημεία στην πόλη.

ταΐστρες για αδέσποτα

Παράλληλα, ξεκινά μια σειρά άλλων παρεμβάσεων για μια πόλη πρότυπο απέναντι τόσο στους αδέσποτους, όσο και στους δεσποζόμενους μικρούς μας φίλους.

Τα σημεία όπου βρίσκονται οι ταΐστρες, είναι τα ακόλουθα:

  • Για σκύλους: Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Πλυτά (Παγκράτι).
  • Για γάτες: Θησείο (παρκάκι πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ), Πρώην Κτήμα Θων (Αμπελόκηποι), Πλατεία Λακωνίας (Αμπελόκηποι), Γ. Κεδρηνού (Γκύζη) και Πλατεία Καλλιγά (Πατήσια).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This