11-8-2020

Δημοσκόπηση: Ελληνοτουρκικά, οικονομία και διακοπές -και όχι ο κορωνοϊός- απασχολούν τους Έλληνες (video)

Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από τη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, τόσο για το πολιτικό σκηνικό, όσο και για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα ελληνοτουρκικά και η οικονομία. Στο παρασκήνιο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κορωνοϊός, κάτι που είναι αρκετά ανησυχητικό.

  • Ξεκινώντας από την πρόθεση ψήφου, βλέπουμε ότι η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,2%, έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή άνω των 20 μονάδων.

  • Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνολικά το 55,1% των ερωτηθέντων τα κρίνει θετικά και μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά τα κρίνει το 41,1%. Όσο για το ποσοστό ανησυχίας για λουκέτα στην αγορά και στις επιχειρήσεις που εργάζονται, το 63,7% δεν θεωρεί καθόλου πιθανό ένα τέτοιο σενάριο!

  • Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία, ενώ υπάρχει και ένα 11,9% που δεν ανησυχεί καθόλου!

  • Στο κεφάλαιο κορωνοϊός παρατηρούμε ότι η χαλάρωση που επικρατεί και επισημαίνουν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αφού ένα 41,6% δεν διατηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης μετά το τέλος της καραντίνας.

  • Όσον αφορά τη στάση των ερωτηθέντων αν διαπιστώσουν παραβιάσεις των μέτρων, ένα 57,3% απαντά πως δεν θα κάνει κάτι.

  • Για τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος, το 51,4% δηλώνει πως δεν θα κάνει καθόλου, ενώ όσοι πάνε, θα είναι στο εξοχικό και στο χωριό τους, ή σε φίλους.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τον Alpha

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ