Το «σημάδι» της Θεοτόκου στη μονή «καταφύγιο» της αρχιλοχίου Πλεξίδα, που βγήκε ζωντανή από το μοιραίο Χιούι (video)

Must Read

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και ο «σουλτάνος» Ερντογάν «βρυχάται» επιδεικτικά, κάνοντας προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας, πιο επίκαιρο από ποτέ φαντάζει ένα προφητικό βίντεο το οποίο τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Σε αυτό ο υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης, ο οποίος διαχειρίστηκε το περιστατικό της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο, αναφέρεται στο μεγαλειώδες θαύμα της Παναγίας που έσωσε τη ζωή της νεαρής αρχιλοχίου Βασιλικής Πλεξίδα, ενώ τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έστειλε «σημάδι» για τα… έσχατα που έρχονται στο Αιγαίο! Στα περίπου 25 λεπτά που διαρκεί το εν λόγω βίντεο εμφανίζεται να μιλάει ο διευθυντής Α΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης, ενώ δίπλα του στέκεται ο μακαριστός γέροντας Σωφρόνιος Λαυριώτης, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών λίγους μήνες μετά, να τον παρακολουθεί συγκινημένος και ανά διαστήματα να ξεσπά σε κλάματα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που φιλοξενείται στο ιστολόγιο του δόκτωρος Κωνσταντίνου Βαρδάκα, ο υποπτέραρχος αναφέρεται σε ένα προφητικό όραμα που είδε η αδελφή της ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγιάς Ακρωτηριανής στη Σέριφο, την οποία επισκέπτεται συχνά η Βασιλική Πλεξίδα.

Η Βασιλική Πλεξίδα (δεξιά) με συνάδελφό της και την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγιάς Ακρωτηριανής στη Σέριφο

Ο γέροντας Σοφρώνιος

«Η αδελφή της προσπάθησε να αγιογραφήσει την Παναγία, είναι αγιογράφος. Οταν την τελείωσε, είπε: “Την τελείωσα”. Και της εμφανίστηκε η Παναγία και της λέει: “Δεν τελείωσες, εγώ είμαι Αρχιστράτηγος. Ένας στρατηγός έχει γαλόνια. Και θα μου βάλεις γαλόνια”. Και μάλιστα της είπε η Παναγία: “Γι΄ αυτά που θα γίνουν θα είμαι η Αρχιστράτηγος του Αιγαίου” καταλήγει ο υποπτέραρχος, ενώ λίγο αργότερα ακούγεται ο μακαριστός γέροντας Σοφρώνιος να παρακινεί τους πιστούς: «Οσο μπορείτε, αδέλφια μου, κοντά στον Χριστό! Και μη φοβάστε τίποτα!»

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρεται και στην αεροπορική τραγωδία της 19ης Απριλίου 2017 στο Σαραντάπορο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αξιωματικούς. Οπως λέει, λίγο αφότου συνέβη το δυστύχημα, μίλησε με έναν αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος του ανέφερε ότι δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ που εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή είχαν βρει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Σε επικοινωνία που είχε στη συνέχεια ο κ. Λίγκρης με τον έναν αυτόπτη μάρτυρα τού ζήτησε να του περιγράψει τι ακριβώς βλέπει στο σημείο της τραγωδίας, με εκείνον να του απαντά:«Είναι μια γυναίκα η οποία προσπαθεί να βγάλει τα άτομα από το ελικόπτερο!» Σύμφωνα, πάντως, με τον υποπτέραρχο, όταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ πλησίασε κοντά στο ελικόπτερο, είδε μόνο τη νεαρή αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, η οποία ήταν πεσμένη στο έδαφος, μες στα αίματα, και δεν μπορούσε να μιλήσει! Λίγους μήνες μετά το δυστύχημα ο κ. Λίγκρης κάλεσε στο γραφείο του την 26χρονη ιπτάμενη μηχανικό για να της παραδώσει τις καταγεγραμμένες μαρτυρίες για το συμβάν. Περιγράφοντας στον ανώτερό της το θαύμα που βίωσε εκείνη την ημέρα, η Βασιλική είπε ότι εμφανίστηκε μπροστά της η Παναγία και της είπε: «Μη φοβάσαι, θα σε σώσω!»

Στην Εντατική

Όπως ακούγεται ακόμα να λέει ο κ. Λίγκρης, η 26χρονη «ευωδίαζε» όταν έφτασε στα Επείγοντα, αν και ήταν καταματωμένη και λουσμένη στα καύσιμα από πάνω μέχρι κάτω! Σύμφωνα επίσης με όσα του εκμυστηρεύτηκε η Βασιλική Πλεξίδα, η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά της και την επόμενη μέρα, ενώ βρισκόταν στην Εντατική.
«Ηρθε κι έκατσε δεξιά της, όμως επειδή φορούσε κολάρο δεν μπορούσε να γυρίσει να τη δει. Τη ρώτησε αν πονάει και της απάντησε θετικά… Της είπε (ενν. η Παναγία): “Θα σου πάρω τον πόνο, αλλά θέλω το θαύμα που σου έκανα να το πεις σε όλο τον κόσμο για του ενισχυθεί η πίστις για τα έσχατα που έρχονται!”» αναφέρει ο υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης.

Το μοιραίο δυστύχημα και το χέρι της Μεγαλόχαρης που έσωσε τη Βασιλική

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Απριλίου 2017, όταν το πανελλήνιο πληροφορήθηκε συγκλονισμένο την τραγική είδηση ότι ελικόπτερο Χιούι της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Τα συντρίμμια του μοιραίου Χιούι στις πλαγιές του Σαραντάπορου

Εξαιτίας της σφοδρής πρόσκρουσης έχασαν τις ζωές τους ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο συγκυβερνήτης του, υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ ζωντανή ανασύρθηκε από τα συντρίμμια η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, που είχε γίνει τρεις μήνες μετά το δυστύχημα στο μοναστήρι της Παναγίας Ακρωτηριανής στη Σέριφο, η μοναδική επιζήσασα είχε περιγράψει πώς την έσωσε η Παναγία, εκτινάσσοντάς τη στην άλλη άκρη του ελικοπτέρου, μαζί με το κάθισμα στο οποίο ήταν προσδεδεμένη!

«Ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα να τιμήσετε την Παναγία που με έβγαλε από το ελικόπτερο τη 19η Απριλίου. Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα, ασυναίσθητα έκανα τον σταυρό μου και ζήτησα να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη…» είχε αναφέρει η 26χρονη τότε αρχιλοχίας, προσθέτοντας πως η Παναγία ξήλωσε το κάθισμά της, μαζί με το πάτωμα, και την… εκτίναξε προς τη μοναδική πλευρά του ελικοπτέρου που δεν έγινε θρύψαλα:

«Με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση, και με τοποθέτησε τέρμα πίσω αριστερά στο ελικόπτερο, μισογυρισμένη, για να μην αντιληφθώ και να μη θυμάμαι καμία εικόνα…» είχε καταλήξει η βαθιά θρησκευόμενη στρατιωτικός, που νωρίτερα είχε παραδώσει στην ηγουμένη της μονής τη ματωμένη στολή της, λέγοντάς της:«Αγγιξε αυτή τη φόρμα η Παναγιά, έχει αγιασθεί και πρέπει να μείνει σε τόπο ιερό»!

Στις 19 Απριλίου 2019, το ελικόπτερο τύπου Χιούι εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Στις 7.48 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών και, στη συνέχεια, απώλεια ίχνους ραντάρ από τον τοπικό σταθμό της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στην περιοχή δύο F-16 σε κατάσταση συναγερμού. Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου τις σορούς του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, ενώ εκείνες των δύο αξιωματικών βρέθηκαν σε απόσταση 10-15 μέτρων από αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This