Μάσκες ακόμα και στην… παραλία για «να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια»! (video)

Must Read

Μαζί με τους ειδικούς και ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω facebook, απηύθυνε δραματική έκκληση στον κόσμο για «να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας». Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε συστάσεις για «μάσκα ακόμα και στην παραλία», σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο!

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε μια δραματική ανάρτηση:

Δείτε ακόμα: Κλειστά μπαρ και εστιατόρια από τις 12 το βράδυ στην Αττική – Έως 50 άτομα στις εκδηλώσεις – Περιορισμοί στα νησιά (video)

«Πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία»

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για «μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο – Αντίπαρο. Αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση», είπε στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει σχετικά με τη μετάδοση του ιού:

«Πολλοί φεύγουν από τα τουριστικά κέντρα πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως στα νησιά και επιστρέφουν στις πόλεις έχοντας κολλήσει τον κορωνοϊο. Αυτοί μετά αποτελούν εστία διασποράς .Έτσι αυτές οι ζώνες που βλέπετε στο κόκκινο είναι οι κύριες εστίες όχι τόσο στο αριθμητικό δεδομένο αλλά στο ποιοτικό δεδομένο δηλαδή από εκεί έρχονται οι περισσότεροι, εκεί υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα και γι αυτό τον λόγο υπάρχει αυτός ο περιοχικός περιορισμός που έχετε δει μέχρι τώρα γιατί έτσι δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οριζοντίασης των μέτρων και καραντίνα».

«Τα νέα κρούσματα είναι η κορυφή του παγόβουνου»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολίασε στον ΑΝΤ1 τα νέα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού: «Το βασικό είναι να παίρνονται τα μέτρα πριν από εκεί που θα φανεί ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και αυτό είναι ίσως που δημιουργεί και μία δυσαρέσκεια στον κόσμο».

«Είναι η κορυφή του παγόβουνου αυτά τα κρούσματα. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό να έχουμε αύξηση και τις επόμενες μέρες, αλλά το βασικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να δράσουμε προληπτικά. Όταν αρχίσουν να γεμίζουν τα νοσοκομεία, θα είναι ήδη αργά», τόνισε και επέστησε την προσοχή στο τι πρέπει να κάνουμε:

https://youtu.be/-5ro-Nn-cUk

«Ανησυχητική αλλά αναστρέψιμη η κατάσταση»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, σχολίασε στο MEGA ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά μπορεί να ανατραπεί: «Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε ένα κλειστό μαγαζί: «Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This