Δολοφονία Μακρή: «Λύγισε» η Βικτώρια Καρύδα στην κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης

Must Read

Καθημερινή η παρουσία της Βικτώριας Καρύδα στη δίκη για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, με τη χήρα του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία να αισθάνεται ανά στιγμές έντονη δυσφορία.

Όπως, για παράδειγμα στη σημερινή κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, οι οποίοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα δύο κατηγορούμενα αδέρφια από την Βουλγαρία. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Καραθανάσης, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό και τα άλλα ευρήματα της δικογραφίας, από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων  

Κατά τον μάρτυρα, ο δράστης που κατέγραψαν οι κάμερες την ώρα της εκτέλεσης του άτυχου επιχειρηματία, έχει ύψος 1,75, ενώ ο πρώτος εκ των δύο κατηγορούμενων αδερφών που φέρεται ο δράστης της δολοφονίας, έχει ύψος άνω του 1,90.

Ο Γ. Καραθανάσης θα ολοκληρώσει αύριο Τετάρτη την κατάθεση του και στη συνέχεια αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην δολοφονία του 44χρονου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, σήμερα κατέθεσαν και η μητέρα των δύο αδερφών από τη Βουλγαρία, η σύζυγος του φερόμενου ως εκτελεστή του Γιάννη Μακρή και ακόμα μία νεαρή γυναίκα η οποία όψιμα προσήλθε να καταθέσει ως το άλλοθι του δεύτερου κατηγορούμενου. «Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω», τόνισε στην κατάθεση της η πρώτη, προσθέτοντας πως έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Καναδά.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του φερόμενου εκτελεστή του Γιάννη Μακρή τόνισε πως πιστεύει πως ο σύζυγος της είναι αθώος. Και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν πως τα δύο αδέλφια ήρθαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που είχαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα στο χώρο της εστίασης.

Η «κρίσιμη» τρίτη μάρτυρας

Η τρίτη μάρτυρας, η οποία παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο ως παιδική φίλη των δύο ανδρών, υποστήριξε πως την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος κατηγορείται ότι συνέδραμε τον αδελφό του στην δολοφονία του επιχειρηματία.

Η μαρτυρίας της προκάλεσε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής οι οποίοι την ρωτούσαν, επιμόνως, γιατί δεν εμφανίστηκε νωρίτερα και επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή; Εκείνη, δικαιολογήθηκε, ισχυριζόμενη πως «ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου».

Σχολιάζοντας την κατάθεση της στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μπάμπης Λυκούδης, σημείωσε ότι «η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. 17 μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι για να παραπλανήσει το Δικαστήριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This