Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Κυκλώνας fake news για την Αττική: Μετεωρολόγοι και κανάλια σκόρπισαν (σκόπιμα;) τρόμο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Άγρια «κάρφωσε» τα κανάλια ο έμπειρος μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, που κατήγγειλε σε ανάρτησή του ότι δημιουργούν κυκλώνες με γραφικά για λόγους εντυπωσιασμού.

«Παρακαλώ όπως οι γραφίστες των τηλεοπτικών σταθμών να μη δημιουργούν με τα γραφικά τους ‘κυκλώνες’ όταν δεν υπάρχουν για εντυπωσιασμό των τηλεθεατών. Υπάρχουν οι φωτογραφίες των μετεωρολογικών δορυφόρων που δείχνουν την πραγματικότητα και αυτό απαιτεί η σωστή ενημέρωση. Τι γνώμη έχει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο;» έγραψε στα social media ο κ. Καντερές.

Μπορεί το πέρασμα του φονικού κυκλώνα να ήταν καταστροφικό σε Θεσσαλία και Ιόνιο, όμως τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής δεν βίωσαν τελικά αυτό για το οποίο είχαν προειδοποιηθεί από την περασμένη Τετάρτη. Η αλήθεια είναι ότι οι αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις, οι συνεχείς προγνώσεις, τα alarm των μετεωρολόγων και οι ανακοινώσεις από δήμους και Περιφέρεια είχαν απλώσει πέπλο τρόμου πάνω από την Αττική.

Από όσα ακούστηκαν από επιστήμονες και κρατικούς παράγοντες, ότι δηλαδή πρέπει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας, η αίσθηση ήταν ότι θα ζήσουμε όσα συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές, αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]