Τετάρτη 16/6/2021

Βάφτιση στο Μέτσοβο «έδωσε» 5 θετικά κρούσματα

Πέντε είναι τα μέχρι στιγμής κρούσματα κορωνοϊού που σχετίζονται με βάπτιση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο, με τους παρευρισκόμενους να υπερβαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτρεπτό όριο.

Μάλιστα, η βάπτιση σχετίζεται με στενό συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος (με δήλωσή του τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου) προέτρεπε τους πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους πριν καν ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα στα Ιωάννινα.

Σήμερα Τετάρτη 07/10, το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Περιφερειάρχη έκλεισε για προληπτικούς λόγους και τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν σε καραντίνα. Κλειστός, εξάλλου, παραμένει και φούρνος δίπλα από το ξενοδοχείο, καθώς ο ιδιοκτήτης του είναι συγγενής του γαμπρού του Περιφερειάρχη, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας.

Ο δήμαρχος Μετσόβου, όπως ανέφερε στο protothema.gr, ενημερώθηκε από τις Αρχές του ΕΟΔΥ για 4-5 κρούσματα που σχετίζονται με την βάφτιση, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Επέστρεψαν από Αθήνα με τα συμπτώματα

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για τουλάχιστον 4 κρούσματα που σχετίζονται με τον βάφτιση στενού συγγενικού του προσώπου. Αποκάλυψε δε ότι ζευγάρι που ήταν καλεσμένοι στην βάφτιση και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αθήνα, έχοντας επισκεφτεί και το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο για εξετάσεις επέστρεψαν στα Γιάννενα με τα συμπτώματα του ιού. Μάλιστα, αντί να θέσουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα, έδωσαν κανονικά το «παρών» στη βάφτιση και, απλώς, κάθισαν σε ένα τραπέζι που ήταν πιο απομονωμένο από τα υπόλοιπα.

«Ρώτησαν τους γιατρούς και τους είπαν ότι ενδεχομένως τους γυροφέρνει κάποια γρίπη, οπότε δεν έδωσαν σημασία και ήρθαν στα βαφτίσια, όπου και κάθισαν σε ένα τραπέζι μακριά από τους υπόλοιπους καλεσμένους», ανέφερε.

(πηγή: protothema.gr)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ