Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Σε απόγνωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας… «Που είναι αυτές οι ΜΕΘ που λένε ότι υπάρχουν;»

«Ψάχνουν ΜΕΘ και δεν υπάρχει πουθενά»...

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι λόγω έλλειψης ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, οι γιατροί του νοσοκομείου Καρδίτσας βρίσκονται σε απόγνωση.

«Κινδυνεύουν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου. Στην Ουρολογική Κλινική του ιδρύματος που μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού υπάρχει διασωληνωμένος 78χρονος ασθενής με πνευμονοθώρακα και σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Bülau) από το απόγευμα της Κυριακής», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάχνουν ΜΕΘ και δεν υπάρχει πουθενά. Γίνονται συνέχεια διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών όπου και νοσηλεύονται ημέρες μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ. Όσοι ζήσουν».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος καταλήγει σε δραματικούς τόνους: «Προκαλούνται αερολύματα, το προσωπικό που είναι ανεκπαίδευτο, κολλάει ο ένας μετά τον άλλον. Πριν λίγη ώρα έφυγε δεύτερος διασωληνωμένος ασθενής που ήταν από προχθές σε κοινό θάλαμο με διακομιδή στη Λάρισα. Πού είναι αυτές οι ΜΕΘ που λένε ότι υπάρχουν; Γίνονται, λοιπόν, επιλογές ασθενών ή όχι για το ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι; Κάντε κάτι. Κρίμα για τους ασθενείς και για εμάς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ