Με 0 κλίνες ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία στο «Παπανικολάου» – Ο τρόμος των υγειονομικών

«Αν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα»

Must Read

Ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού πρέπει να είναι το ζητούμενο και όχι η συζήτηση άρσης των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τον Νικόλαο Καπραβέλο, Διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

«Τα δεδομένα είναι συντριπτικά και οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο τη συζήτηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Αναμφισβήτητα, αντί η συζήτηση να αφορά ποια περιοριστικά μέτρα θα αρθούν θα πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε για να περιορίσουμε την διασπορά», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπράβελος.

Και πρόσθεσε:«Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21.  Θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο».

Για την κατάσταση στο νοσοκομείο, περιέγραψε δραματικές καταστάσεις: «Σήμερα η εφημερία στο Παπανικολάου ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, κάτι που είναι αδιανόητο. Χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική. Νοσηλεύτριες κλαίνε όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν μέσα στις κλίνες γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενείς τις έχει ανάγκη και πως απελπίζονται ή τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι. Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν», είπε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Σε αυτό το σύστημα υγείας είναι αδύνατον να βασιστεί η πολιτεία για να προχωρήσει σε άνοιγμα»

Όσο για το ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα, η εκτίμησή του ήταν: «Η διασπορά είναι τόσο μεγάλη γιατί πλέον είναι μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει πλέον στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό. Συνεπώς δύο είναι τα ζητήματα, είτε οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα είτε τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν».

Χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο. Αν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά – δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This