Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, αλλά το κριτήριο είναι ηλικιακό» (video)

«Δεν υπάρχουν ΜΕΘ και είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να επιλέγουν ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός»

Must Read

Επισκέψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, με πρώτη στάση το «Ιπποκράτειο», από όπου δήλωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν γονατίσει και ότι πλέον γίνονται επιλογές ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω τι λένε τα λύματα αλλά τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης έχουν γονατίσει. Γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, αλλά το κριτήριο είναι ηλικιακό. Γι’ αυτό βλέπουμε στις ΜΕΘ ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Δεν υπάρχουν ΜΕΘ και είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να επιλέγουν ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός. Πλέον όλες οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννάκος.

Και συνέχισε: «Δίνουμε την μάχη στα τελευταία αυτοσχέδια χαρακώματα, δηλαδή στις πρόχειρες ΜΕΘ. Στο Ιπποκράτειο ξεκινήσαμε με 10 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχουμε κάνει ΜΕΘ τα πάντα: χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψης, καρδιοχειρουργικές μονάδες, έχουμε κάνει ΜΕΘ ακόμα και θαλάμους σε νοσοκομεία με έναν αναπνευστήρα. Κι όμως όλα έχουν γεμίσει».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στη Θεσσαλονίκη 700 εργαζόμενοι νοσοκομείων έχουν αναρρωτική άδεια επειδή κόλλησαν κορωνοϊό, ενώ συνολικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αγγίζουν τους 1.000.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά, ένα δώσουν ένα οριζόντιο δώρο Χριστουγέννων σε όλους» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This