Σάββατο 31/7/2021

Η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κάθε μορφή βίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασε ρητά ακόμη μία φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ΔΙΣ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα, επανέλαβε με σαφήνεια ότι καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση των διεθνών συνθηκών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της Τουρκίας στα Βαρώσια της Κύπρου.

Παράλληλα δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να δεχτεί τη συνεχή θρησκευτική δίωξη και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Αρμενίων χριστιανών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από μέρους των Αζέρων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να κάνει γνωστό ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε μορφή αμφισβήτησης, οπουδήποτε αυτή προέρχεται. Επίσης, για να διαχωρίσει τη θέση της και να σταματήσει τις ακραίες φωνές αντίδρασης, η ΔΙΣ καταδίκασε, ως όφειλε, και τον προκληθέντα βανδαλισμό στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος και στον περίβολο του κτιρίου της ισραηλιτικής κοινότητας στην πόλη της Λάρισας. Η Εκκλησία και παλιότερα είχε δηλώσει ότι οι βεβηλώσεις και οι βανδαλισμοί είναι αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων και αποτελούν ειδεχθείς πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία, τον πολιτισμό, το έθνος και την πίστη μας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ