Το παράδοξο των διαδημοτικών μετακινήσεων και η «χλωμή» 29η Μαρτίου για το λιανεμπόριο

Μπορεί να αλλάξει κάποιος Δήμο για να πάει στο κομμωτήριο, αλλά όχι για να πάει σε υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο

Must Read

Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για να πάει κάποιος σε κομμωτήριο (κλειστός χώρος), αλλά απαγορεύεται αν θέλει να πάει σε υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο. Επίταξη γιατρών έγινε, αλλά επίταξη λεωφορείων για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ δεν χρειάζεται. Το λιανεμπόριο θα ανοίξει… κάποια στιγμή, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις για την εστίαση (σε εξωτερικούς χώρους)…

Αυτά είναι κάποια από τα… ωραία που είπε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, συνεχίζοντας τις αντιφάσεις με τις οποίες πορεύεται εδώ και καρό η κυβέρνηση.

«Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Τους αρχαιολογικούς χώρους μπορούν να επισκεφτούν μόνο οι κάτοικοι του Δήμου στον οποίο βρίσκονται, ενώ για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών μπορεί να υπάρξει μετακίνηση σε κοντινούς δήμους για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών, πάντοτε με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε σχολιάζοντας ότι η απαγόρευση μετακινήσεων αφορά κυρίως «την αποφυγή κινητικότητας και συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ενώ είπε ακόμα ότι «έχουν προστεθεί λεωφορεία στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής» και υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει επίταξη σε αυτόν τον τομέα…

Για την απαγόρευση μετακινήσεων των ιδιοκτητών προς τα εξοχικά σπίτια τους, ο κ Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι «εντάσσεται στην αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο, η 29η Μαρτίου φαίνεται να είναι απατηλό όνειρο για το άνοιγμα με την εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως σχολίασε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ενώ όταν φτάσουμε στο σημείο να ανοίξουν τα καταστήματα, «η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή sms στο 13032. Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα που θα υπάρχουν προς το τέλος της εβδομάδας είναι εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις».

Όσο για την πολύπαθη εστίαση; Παρότι είναι ένας κλάδος που εύκολα λειτουργεί μόνο σε εξωτερικό χώρο, η επιφυλακτικότητα συνεχίζεται και η πρόβλεψη που υπάρχει για λειτουργία των καταστημάτων μετά τα μέσα Απριλίου, δεν είναι και σίγουρο ότι θα επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This