Σάββατο 8/5/2021

Ανοίγει το λιανεμπόριο (και) στην Κοζάνη, αλλά αποκλειστικά με click away!

Με υποχρεωτικό διπλό self test για τους εργαζόμενους και με self test ένα 24ωρο πριν την εξέταση για τους εξεταζόμενους επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη, αποκλειστικά με click away και την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών με αυστηρά μέτρα προστασίας από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ήταν οι κύριες ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας, έτσι, τις πληροφορίες του newsbreak.gr, που ανέφεραν πως η πλειοψηφία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, είχε εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα να παραμείνουν ως έχουν.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας πως «κάθε μέτρο έχει στόχο να επιστρέφουμε σταδιακά και με ασφάλεια στην κανονικότητα», ανακοίνωσε, κατόπιν, πως από τη Δευτέρα 19/4 το λιανεμπόριο ανοίγει και στην Κοζάνη, αλλά αποκλειστικά και μόνο με click away, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε: «Κάθε μέτρο και απόφαση έχει στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα. Η κατάσταση μας επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη

Για τις σχολές οδηγών, που κι αυτές επαναλειτουργούν τη Δευτέρα με αυστηρά μέτρα προστασίας, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα, κλπ).

Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν οι Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων. Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».

  • Δείτε την αποψινή ενημέρωση:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ