Παγώνη: «Με self test όλοι στο πασχαλινό τραπέζι – Κανείς στις εκκλησίες χωρίς διπλή μάσκα»

Παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα

Must Read

Για τις ημέρες του Πάσχα, την Ανάσταση και τα μέτρα προστασίας μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία τόνισε τη σημασία των self test, της διπλής μάσκας στην εκκλησία αλλά και τις ασφαλείς αποστάσεις.

«Να φοράτε διπλή μάσκα στις εκκλησίες»

«Το βράδυ της Ανάστασης για να υπάρχει σιγουριά οι οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self test, ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μ. Παρασκευή Μ. Σάββατο να κάνουν χρήση διπλής μάσκας γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

«Η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 89%»

Αναφερόμενη στα στατιστικά των τελευταίων ημερών, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, επεσήμανε πως η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%,στην Θεσσαλονίκη 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%.

«Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» σημείωσε η κ. Παγώνη χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε πως πριν 3 βδομάδες ήταν σε αναμονή διασωληνωμένων σε νοσοκομεία γύρω στα 15-16 άτομα μέχρι να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ το Σαββατοκύριακο 3-5».

«Εμβολιαστείτε άμεσα»

Η Ματίνα Παγώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να πάνε να εμβολιαστούν και σημείωσε πως ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπογράμμισε πως το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την 2η δόση.

Τι λέει η Παγώνη για εμβολιασμούς εγκύων

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην στάση αναμονής στους εμβολιασμούς με Astrazeneca για όσες εγκυμονούν ή σκοπεύουν να κυοφορήσουν, ενώ για όσους έχουν θέμα με τα αιμοπετάλια είπε να το συζητούν με τους γιατρούς του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This