Παρασκευή 30/7/2021

Γιατί συνεδριάζει η Επιτροπή αφού κάνει ανακοινώσεις ο Παπαθανάσης; «Δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση»

Η περίεργη δήλωση για την απελευθέρωση των μετακινήσεων...

Για μια ακόμη φορά Υπουργός της κυβέρνησης έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις, την ώρα που η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει για τις μετακινήσεις και τα sms (μεταξύ άλλων). Κάτι που αποδεικνύεται… περιττό, αφού ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ήταν ξεκάθαρος: «Χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου η εστίαση και δεν χρειάζεται η αποστολή sms».

Όχι ότι υπήρχε κάποια αμφιβολία μετά την αποκάλυψη μέρους των πρακτικών της Επιτροπής από την «κυριακάτικη δημοκρατία», πως η κυβέρνηση εισηγείται και αποφασίζει, αλλά παρά την όποια κυβερνητική προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα, κάθε φορά επιβεβαιώνεται με πράξεις!

Σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00 (από 3/5) ο κ.Παπαθανάσης είπε: «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν. Οι πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους».

Ο αναπληρωτής Υπουργός… θυμήθηκε την Επιτροπή όταν ρωτήθηκε αν τελικά τη Δευτέρα του Πάσχα θα ανοίξουν και τα μπαρ, μετά τη χθεσινή σύγχυση που δημιουργήθηκε: «Το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής. Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις. Στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν».

Καταλήγοντας, έκανε μια… περίεργη δήλωση για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, για την οποία ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του είχε πει ότι θα γίνει πια με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου. Όμως ο κ. Παπαθανάσης σε σχετική ερώτηση είπε «να δούμε την επόμενη εβδομάδα που είναι ένα βήμα. Είναι μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Τι ακριβώς εννοούσε;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ