Παυλάκης: «Είμαστε σε εβδομάδα αναμονής – Ανησυχώ για νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι»

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ τονίζει πως οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν

Must Read

Την έντονη ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης. Δεν θεωρεί, μάλιστα, απίθανο να ξανακλείσουν εστίαση και καταστήματα, καθώς τα νέα στελέχη του ιού είναι πάντα επίφοβα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε περίπτωση νέου κύματος θα ξανακλείσουν όλα»

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανά κλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία πέρσι το καλοκαίρι».

«Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός»

Ο κ. Παυλάκης επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν άμεσα και οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες. «Ανοίξτε τις πλατφόρμες να εμβολιαστούν οι νέοι. Το θέλουν και το δείξανε. Κινδυνεύουν αρκετοί που νοσούν να μείνουν ανάπηροι», είπε μεταξύ άλλων.

«Ο χρόνος θα δείξει για την εστίαση»

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο γιατρός, έκανε λόγο ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This