Δευτέρα 21/6/2021

Παυλάκης: «Είμαστε σε εβδομάδα αναμονής – Ανησυχώ για νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι»

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ τονίζει πως οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν

Την έντονη ανησυχία αλλά και τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης. Δεν θεωρεί, μάλιστα, απίθανο να ξανακλείσουν εστίαση και καταστήματα, καθώς τα νέα στελέχη του ιού είναι πάντα επίφοβα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σε περίπτωση νέου κύματος θα ξανακλείσουν όλα»

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανά κλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία πέρσι το καλοκαίρι».

«Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός»

Ο κ. Παυλάκης επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν άμεσα και οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες. «Ανοίξτε τις πλατφόρμες να εμβολιαστούν οι νέοι. Το θέλουν και το δείξανε. Κινδυνεύουν αρκετοί που νοσούν να μείνουν ανάπηροι», είπε μεταξύ άλλων.

«Ο χρόνος θα δείξει για την εστίαση»

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο γιατρός, έκανε λόγο ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ