Τρίτη 22/6/2021

Παγώνη: «Δεν έχουν μειωθεί οι διασωληνωμένοι – Το 35% στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνει»

Τι αναφέρει για τον εμβολιασμό των νοσοκομειακών

Για το άνοιγμα της εστίασης και τα αποτελέσματα που θα φέρει η απελευθέρωση των δραστηριοτήτων τις επόμενες δέκα ημέρες μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνηενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όποιος μπαίνει σε ΜΕΘ κινδυνεύει να μην τα καταφέρει σε ένα μεγάλο ποσοστό.

«Σταθερή η κατάσταση αυτές τις ημέρες»

«Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί όπως θα θέλαμε, και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ», είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει. Ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν. Εμβολιασμένοι δε φτάνουν στις ΜΕΘ. Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν έχουμε φτάσει στη σχετική ανοσία που θα θέλαμε, στο 50-60%, ελπίζω ότι θα την έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου, και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φτάσουμε στο 80%» ανέφερε με νόημα η κ. Παγώνη.

Τι είπε για την σταδιακή άρση των μέτρων

«Άνοιξε η εστίαση και τα καταστήματα, και καλά άνοιξαν, είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα», δήλωσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν»

«Κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ