Self tests: Δωρεάν από Δευτέρα για όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Και για όσους διαθέτουν ατομική επιχείρηση

Must Read

Δωρεάν και σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, θα διατίθενται από Δευτέρα τα self tests, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Παράλληλα, δωρεάν πρόσβαση στα self tests θα έχουν και όσοι διαθέτουν ατομική επιχείρηση, με τους εργαζόμενους να δικαιούνται για την ερχόμενη εβδομάδα από δύο έκαστος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης –για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής– για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC. Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα – μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This