Achtung! Δείξε μου τα χαρτιά σου για να πιεις καφέ!

ACHTUNG! ACHTUNG! ZEIG DEINE PAPIERE (Που έλεγαν και οι φίλοι μας)

Must Read

Ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα. Αυτή θα είναι η πραγματικότητά μας από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Θα χωριστούμε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σε υπάκουους και ανυπάκουους. Σε «ελεύθερους» και περιθωριοποιημένους.

Μα τότε, για ποιο λόγο άνοιξαν σχολεία, καταστήματα, βιομηχανίες, τουριστικές μονάδες με τη χρήση self tests; Τα οποία όμως τώρα δεν αναγνωρίζουν για τις μετακινήσεις ή τα εστιατόρια, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ψευδές. Γιατί δεχόμαστε τουρίστες, αφού από πέρυσι είδαμε ότι η μετακίνηση τουριστών έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μετάδοση του ιού;

Πραγματικά είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο μας προσφέρουν το δόλωμα. Υποσυνείδητα όλοι γνωρίζουμε την μυρωδιά της παγίδας, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε. Και η κυβέρνηση γνωρίζει τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, αλλά -δυστυχώς για εμάς- γνωρίζει και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ικανοί να αντιδράσουμε με σφοδρότητα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα τα στραβά της κυβέρνησης, για να μην χάσουμε το καλοκαίρι μας. Με λίγα λόγια είμαστε χειμερινοί τύποι. Ίσως να υπάρξει αντίδραση όταν ανακοινωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές μόνο στη Σπιναλόγκα.

Εσχάτως ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότιείναι ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι γιατίδεν υπάρχουν λεφτά για να στηρίξουν πολίτες και επιχειρήσεις σε ένα νέο lockdown. Και για όσους αναρωτιούνται,αν αυτό που είπε είναι μια προειδοποίηση για ένα νέο lockdown από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, νομίζω πως η απάντηση είναι «όχι». Αντίθετα μας προετοιμάζει για την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που είναι προ των πυλών. Το συμπέρασμα αυτό εύκολα συνάγεται από το εργασιακό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση,και ακόμα από την πώληση των λιγνιτικώναποθεμάτων της ΔΕΗ με την ταυτόχρονη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 36%, αλλά και από την πώληση της διαχείρισης των υδάτων και την αναμενόμενη αύξηση της τιμής του νερού.

Αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται να τα σκεφτούμε όλα αυτά. Έχουμε μπροστά μας τις καλοκαιρινές διακοπές. Έχουμε, να ασχοληθούμε με τον Μπάμπη τον φονιά και το πώς περνά τον χρόνο του στην φυλακή, πώς ταΐζει τα γατάκια για να μας δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του μετά την απάνθρωπη δολοφονία της γυναίκας του και το στήσιμο του άλλοθί του. Επίσης, έχουμε να καμαρώνουμε γιατί επιτέλους συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, που οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχε καταφέρει να φθάσει στην Κίνα και κρυβόταν σε μια τρύπα στο Σινικό Τείχος, αλλά τελικά εντοπίστηκε -ευτυχώς την κατάλληλη στιγμή- να κρύβεται σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου! Δηλαδή περίπου 3 χιλιόμετρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε ποιού Ζωγράφου δεν μας είπαν μόνο. Μήπως στου Πικάσο;

Δεν είναι δυνατόν να κυβερνάς έναν λαό βασιζόμενος στην ύπαρξη εχθρών,μετερχόμενος απειλές, εκβιασμούς και διχασμό. Ούτε είναι δυνατόν να κυνηγάς τους πολίτες με την σύριγγα στο χέρι για να τους σώσεις καλά και σώνει. Όπως δεν είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να μοιράζει στους νέους χαρτζιλίκι για να εμβολιαστούν, μόνο και μόνο επειδή το αποτέλεσμα των εμβολιασμών διαψεύδει το αφήγημα που έχει στήσει περί μεγάλης επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος. Όπως δεν είναι δυνατόν να περνά νόμους και μέτρα που θα οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχεια τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν και την στήριξαν.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως ξέχασε πολύ γρήγορα την περίοδο που οι πολίτες έβγαιναν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα αντιλαϊκά μέτρα που συνόδευαν τα μνημόνια, όπως ξέχασε και την συντριπτική ήττα που υπέστη το 2015.

Όπως είχε πει ο Ισπανός φιλόσοφος Χόρχε Σανταγιάνα: «Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Φαίνεται λοιπόν πως έχει έρθει η ώρα να ξαναζήσουμε όλοι την ιστορία μας. Γιατί όλοι ξεχάσαμε πολύ γρήγορα.

Δήμητρα Παναγοπούλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This