Παρασκευή 30/7/2021

Mόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης – Αυστηρές ποινές για τις παραβάσεις

Θα μπαίνει «λουκέτο» στα μαγαζιά της διασκέδασης από την πρώτη παράβαση

Έκτακτες ανακοινώσεις έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σύμφωνα με την οποία, μετά από τα 66.464 τεστ που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 1.797 νέα κρούσματα. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τα στοιχεία από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δείχνουν ότι οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νεαρές ηλικίες ενώ στον νότιο τομέα Αθηνών θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, τα μπαρ και όλα τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας και με τους κανόνες που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας».

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και «λουκέτο» για 7 ημέρες. Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Mάλιστα, όπως σημείωσε, στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ