Δευτέρα 26/7/2021

Ψηφίστηκε η τροπολογία που θα κάνει κάθε (εμβολιασμένο) νέο 18-25 ετών… πλουσιότερο κατά 150 ευρώ!

Ορίζεται, επίσης, πως το εν λόγω ποσό θα μπορεί να δαπανηθεί μονάχα για την πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από τουριστικές, πολιτιστικές ή μεταφορικές επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία μπήκε σήμερα, Πέμπτη 8/7, η υπόθεση «freedom pass», καθώς κατατέθηκε στη Βουλή σχετική τροπολογία πέντε άρθρων από το Yπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει διατάξεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας επιχειρήσεων ή άλλων χώρων συνάθροισης, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, για όσο διάστημα συνεχιστεί η πανδημία. Μεταξύ άλλων, ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη χρήση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 που βεβαιώνει τον εμβολιασμό του χρήστη του, θεσπίζει την καταβολή του voucher των 150 ευρώ («freedom pass») σε κάθε νέο 18 έως 25 ετών που θα ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού του (ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση) και ορίζεται πως το ποσό αυτό θα μπορεί να δαπανηθεί μονάχα για την πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από τουριστικές, πολιτιστικές ή μεταφορικές επιχειρήσεις.

Απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις

Η τροπολογία περιλαμβάνει, ακόμα, άρθρα για την ψηφιακή έκδοση απαραίτητων ιατρικών βεβαιώσεων (π.χ. για χρήση σε κολυμβητήριο, γυμναστήριο, κ.ο.κ.), αλλά και την εφαρμογή «myHealth» για την διαχείριση και παρακολούθηση των συνταγών και των άυλων παραπεμπτικών των πολιτών.

Τέλος, στην τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη για την παράταση της χρήσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ