Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και στη Σόλωνος

Συλλήψεις έγιναν οι έξι προσαγωγές για τα επεισόδια

Must Read

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την ΑΣΟΕΕ και στη Σόλωνος, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέει η Ελληνική Αστυνομία, στις 12.30 το μεσημέρι «με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά περίπου 150 άτομα, στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος. Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν. Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι άτομα. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Με νέα ανακοίνωση η ΕΛΑΣ γνωστοποιεί ότι οι έξι προσαχθέντες στα επεισόδια στη Σόλωνος, έχουν τελικά συλληφθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όσον αφορά στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι στις 15.30 το μεσημέρι «ομάδα 20-30 ατόμων τοποθέτησαν στην οδό Πατησίων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατήσια), έμπροσθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάδους, ζαρντινιέρες, καρέκλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και το ειδικό όχημα ρίψης νερού. Η ομάδα των ατόμων τους επιτέθηκε με ρίψη πετρών. Οι αστυνομικές δυνάμεις με κίνηση απώθησε την ομάδα των ατόμων, η οποία εισήλθε εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Από το οδόστρωμα μετακινήθηκαν τα αντικείμενα και την 16.00 ώρα αποδόθηκε με ασφάλεια η οδός Πατησίων στην κυκλοφορία των οχημάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This