Δημήτρης Κούβελας: «Η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία» (video)

Εμβόλιο που είναι φτιαγμένο εξαρχής για ένα στέλεχος του κορωνοϊού, δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία έναντι άλλου στελέχους.

Must Read

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Δημήτρης Κούβελας εξήγησε γιατί η επανάληψη του ίδιου εμβολίου (δεύτερη, τρίτη, τέταρτη δόση κ.ο.κ.),το οποίο είναι φτιαγμένο εξαρχής για ένα στέλεχος του κορωνοϊού, δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία έναντι άλλου στελέχους.

«Από τη στιγμή που έχουμε στοχευμένα εμβόλια όταν εξουδετερώνεται μία μόνο ποικιλία ας το πούμε του ιού, η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει ανοσία για μια άλλη ποικιλία εάν δεν το έκανε από την αρχή. Οπότε η ανοσία μπορεί να πέφτει όταν καταργείται η κυτταρική ανοσία. Αυτή δεν την μετρήσανε», είπε αρχικά στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Alert TV.

https://youtu.be/UwbBHwkJhKY

Και εξήγησε με πολύ απλά λόγια: «Αν όλοι εμείς που έχουμε μια ηλικία που έχουμε περάσει τις παιδικές αρρώστιες, πάμε να δούμε αν έχουμε αντισώματα, κανένας μας δεν θα έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανοσία, γιατί με το που θα εμφανιστούν οι ανάλογοι ιοί η κυτταρική ανοσία, η κυτταρική μνήμη θα παράξει αντισώματα. Άρα λοιπόν εδώ ασχολούμαστε με μια γύρω-γύρω όλοι ανοσία τάχα, που δεν ξέρουμε. Εάν ήθελε κάποιος να κάνει μια σοβαρή δουλειά θα διέτασσε έναν δειγματοληπτικό έλεγχο και της κυτταρικής ανοσίας».

Σε ότι αφορά τις απόψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, ο κ.Κούβελας επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία: «Αν είχαμε εμβόλια σαν αυτά που ξέραμε από πάντα, θα συμφωνούσα για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αλλά επειδή δεν έχουμε τέτοια εμβόλια, ένα τέτοιο σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Οι κορωνοϊοί δεν αφήνουν γενικώς μόνιμη ανοσία, άρα το να ασχοληθούμε με τα εμβόλια έχει ένα αρχικό ρίσκο …  Μας λείπουν πολλά στοιχεία για να έχουμε ένα καλό φάρμακο όπως πλέον έχουν όλοι καταλάβει».

https://youtu.be/9IIkpfpj0A4

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This