Νέα συντριπτικά στοιχεία για τα ψέματα της ΔΕΗ, να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πάνω από 6 εκατ. ευρώ έχουν ήδη κατασπαταληθεί μέχρι σήμερα με 12 συναλλαγές.

Must Read

Ήδη έχουν αγοραστεί οι 700.000 από τις 1,8 εκατ. μετοχές του σκανδαλώδους προγράμματος κονόμας της γαλάζιας παρέας Στάσση – Πάνω από 6 εκατ. ευρώ έχουν ήδη κατασπαταληθεί μέχρι σήμερα με 12 συναλλαγές.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Η ψευδής ανακοίνωση της ΔΕΗ μετά την αποκάλυψη της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» αποτελεί, πέρα από οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, το πλέον ατράνταχτο στοιχείο που υποχρεώνει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρέμβει άμεσα προκειμένου να προστατεύσει από την Τρίτη κιόλας το επενδυτικό κοινό.

Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κοινοποίησε μια απάντηση – ντροπή, αποκρύπτοντας σκοπίμως αδιαμφισβήτητα γεγονότα για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που μοιράζονται δωρεάν κι εν μέσω ενεργειακής κρίσης στον Στάσση με τα golden boys του.

Παραπλανώντας απροκάλυπτα μετόχους, επενδυτικό κοινό και κοινή γνώμη, η ΔΕΗ ισχυρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, ότι: «Το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών. Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εκ του θεσμικού της ρόλου, είναι η πλέον αρμόδια να εξετάσει τα εξής αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και που αποδεικνύουν τους πλαστούς ισχυρισμούς της ΔΕΗ, σε μια απόπειρα της Επιχείρησης να παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό και την κοινή γνώμη:

  1. Στις 24.12.2021 η ΔΕΗ γνωστοποιεί επίσημα ότι μετά από απόφαση του ΔΣ της στις 21.12.2021 ανακοινώνει την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος διάθεσης 1,8 εκατ. ιδίων μετοχών από 2.1.2022 προκειμένου να διαθέσει τις μετοχές δωρεάν στα δικαιούμενα στελέχη της.
  2. Στις 24.2.2022 η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι «στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος προγράμματος απόκτησης μετοχών εκδόσεώς της, στις 22.2.2022, απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 60.000 ίδιες μετοχές, συνολικής αξίας 520.782 ευρώ». Μέχρι τις 22.2.2022 η ΔΕΗ ενημερώνει ότι κατείχε ήδη 466.238 ίδιες μετοχές.
  3. Με νέο έγγραφο αποκαλύπτουμε σήμερα ότι η πρώτη συναλλαγή για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2022, όταν η ΔΕΗ απέκτησε τις πρώτες 60.000 ίδιες μετοχές συνολικής αξίας 496.044 ευρώ.
  4. Η τελευταία πράξη αγοράς ιδίων μετοχών, προκειμένου να διατεθούν δωρεάν ως μπόνους στα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με αγορά ακόμα 60.000 μετοχών.
  5. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και μετά από 12 συναλλαγές αγοράς μετοχών η ΔΕΗ σήμερα κατέχει πλέον 706.238 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,1849% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Κι όμως, η ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της αρνείται ότι το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που αποφασίστηκε στη ΓΣ του Ιουνίου όχι μόνο έχει ενεργοποιηθεί, μάλιστα εν μέσω ενεργειακής κρίσης, αλλά και ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής από το ταμείο της ΔΕΗ έχουν ήδη βγει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοραστούν 706.000 ίδιες μετοχές που θα δοθούν δωρεάν στον Στάσση και τα στελέχη του. Σύμφωνα με την απόφαση ενεργοποίησης, απομένουν ακόμα περισσότερες από 1,1 εκατ. μετοχές να αγοραστούν ώστε κι αυτές να σπαταληθούν ως μπόνους σε ήδη χρυσοπληρωμένα στελέχη. Το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 16 εκατ. ευρώ όπως γράφει η Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις συντρίβουν το παραπλανητικό αφήγημα της ΔΕΗ και συνιστούν λόγο ώστε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αιτηθεί ακόμα και την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα και να προστατευθεί το επενδυτικό κοινό από τα ψεύδη της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This