Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Μετά τη 13.00 οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Και μέσω SMS η ενημέρωση

Must Read

Τέλος μπαίνει σε λίγες ώρες στην αγωνία των μαθητών που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Μετά τη 13.00 το μεσημέρι, αναρτώνται οι βαθμολογίες τους.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι σήμερα, Τρίτη 28/6/2022, μετά τη 13.00 μ.μ, θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα πανελληνίων 2022 στο results.it.minedu.gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μάθουν πως τα πήγαν στις πανελλήνιες, τους βαθμούς και τις επιδόσεις τους σε όλα τα μαθήματα, ώστε να υπολογίσουν τα μόρια τους και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό που θα τους φέρει στη σχολή της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Πώς θα μάθουν οι μαθητές τους βαθμούς τους

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου. Παράλληλα, μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Πώς θα συμπληρωθεί σωστά το μηχανογραφικό

Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου. Οι μαθητές πρέπει να ψάξουν ποιες σπουδές τους αρέσουν περισσότερο και με αυτό το κριτήριο να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This