Μηταράκης: Από τους 160.000 θα παραμείνουν οι 159.000!

Ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχτηκε ότι η χώρα μας έχει συμφωνήσει να μετατραπεί σε «αποθήκη» λαθρομεταναστών

Must Read

Την κατάρρευση της περίφημης «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», αλλά και την ουσιαστική
χρεοκοπία της περίφημης συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο υπουργείο, σημειώνοντας όμως ότι η χώρα μας δεν μπορεί να μιμηθεί λύσεις όπως αυτές που εφαρμόζουν Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία, λόγω των… κανονισμών της Ε.Ε.

Οπως -μάλλον συντηρητικά- εκτίμησε, μέσα στο 2022 στην Ευρώπη θα μπουν 160.000 μετανάστες, με το περίφημο πρόγραμμα των μετεγκαταστάσεων να λειτουργεί για μόλις 1.000 εξ αυτών, αφήνοντας τους υπολοίπους στις χώρες υποδοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και μετατρέποντάς τις ουσιαστικά σε «αποθήκες» μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, επιστροφές προς την Τουρκία δεν γίνονται, παρότι η γειτονική χώρα απορροφά τη σχετική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ομως, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν καμία διάθεση να πάρουν μετανάστες από τη χώρα μας και, όπως προέκυψε από ερωτήσεις, ενοχλούνται από τις δευτερογενείς ροές προς την κεντρική Ευρώπη, από ό,τι φαίνεται απαγορεύουν στη χώρα μας να εφαρμόσει λύσεις σαν αυτές που χρησιμοποιούν Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες έχουν κάνει συμφωνίες με τη Ρουάντα για την παραμονή σε αυτήν των αιτούντων άσυλο μέχρι να απαντηθεί το αίτημά τους.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας», λέγοντας ότι αυτές οι χώρες δεν δεσμεύονται από το πλαίσιο της Ε.Ε. Κατά τα άλλα, ο υπουργός, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 38 μετανάστες στον Εβρο, αναρωτήθηκε σαρκαστικά εάν «βρέχει βάρκες» στον Εβρο, υπονοώντας την εμπλοκή στην υπόθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που είχαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της.

Σημείωσε δε εμφατικά ότι σκοπός αυτών που στήνουν τέτοιες ιστορίες είναι να ανοίξουν τα ελληνικά σύνορα, είτε για ιδεολογικούς είτε για άλλους λόγους. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι στο τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα ESTIA και ανέφερε ότι «πολύ σύντομα» θα κλείσει οριστικά η δομή του Ελαιώνα.

Οκτώ Τούρκοι διακινητές με διασυνδέσεις στην Άγκυρα πίσω από το «Καραβάνι του Φωτός»

Ομάδα οκτώ Τούρκων διακινητών βρίσκεται πίσω από το «Καραβάνι του Φωτός», που «σπρώχνει» τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και είναι ενεργή από το 2015, ενώ φέρεται ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την Αγκυρα.

Φαίνεται ότι είναι γνωστοί στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες οι άνθρωποι που έχουν εμπνευστεί και διοργανώνουν το λεγόμενο Καραβάνι του Φωτός, το οποίο έχει προκαλέσει νέο συναγερμό στις Αρχές φύλαξης των συνόρων του Εβρου, καθώς απειλεί τη χώρα μας με επανάληψη των γεγονότων του Μαρτίου του 2020. Αυτή η ομάδα Τούρκων διακινητών είχε ενεργοποιηθεί πριν από δύο χρόνια και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των λαθρομεταναστών να περάσουν από τον Εβρο, σε εκείνες τις ολοήμερες μάχες του Μαρτίου 2020.

Διατηρώντας ισχυρές διασυνδέσεις με τις τουρκικές Αρχές, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Καραβάνι του Φωτός έχουν συνεργασία με τη στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας, η οποία βοηθάει τους παράνομους μετανάστες να έρθουν προς τα σύνορα με την πατρίδα μας και, μάλιστα, τους καθοδηγούν πώς θα περάσουν τον ποταμό Εβρο – ακόμη και κολυμπώντας.

«Krupp Brothers»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν και τη δική τους ονομασία, αυτοαποκαλούμενοι «Krupp Brothers», όνομα που παραπέμπει σε γνωστή και ιστορική επιχειρηματική οικογένεια της Γερμανίας. Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έπειτα από έρευνες που έχουν γίνει και οι οκτώ συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή έχουν βάλει τη «σφραγίδα» τους σε πάρα πολλές προσπάθειες εισόδου στην Ελλάδα.

Αυτή, η νέα προσπάθεια παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα περιλαμβάνει ανθρώπους από τη Συρία και εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να φαίνονται στον Εβρο τα πρώτα σημάδια της προσπάθειας των διακινητών, κάτι που γνωρίζουν οι ελληνικές Αρχές και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Από την ελληνική πλευρά εκφράζεται η πεποίθηση πως οι μετανάστες δεν θα καταφέρουν να περάσουν τον Εβρο. Ωστόσο αυτήν τη φορά η μεταναστευτική πίεση ενδέχεται να είναι αυξημένη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και έως την προσεχή άνοιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This