Ασύλληπτη η ανεργία των νέων σε δύο ελληνικές περιφέρειες!

Οι θλιβερές πανευρωπαϊκές μας «πρωτιές»

Must Read

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat σχετικά με την ανεργία των νέων σε πανευρωπαϊκό περιφερειακό επίπεδο. Η χώρα μας έχει δύο περιφέρειες, τις δύο πιο εθνικά ευαίσθητες, στην πρώτη εξάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ποσοστά που ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι η νότια Ευρώπη καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους. Συγκεκριμένα, σε 23 περιφέρειες το ποσοστό του εργατικού δυναμικού ηλικίας 15-29 ετών που ήταν άνεργο άγγιζε ή ξεπερνούσε το 30% το 2021. Σε έξι περιφέρειες το ποσοστό της ανεργίας των νέων ξεπερνούσε το 40%. Πρόκειται για τις αυτόνομες περιοχές της Θέουτα (56%) και της Μελίγια (41,9%) στην Ισπανία, την ανατολική Μακεδονία – Θράκη (45,1%) και τη δυτική Μακεδονία (42,3%) στην Ελλάδα, τη Μαγιότ (43%) στη Γαλλία, και τη Σικελία (40,1%) στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Θέουτα και Μελίγια είναι δύο θύλακες της Ισπανίας στις ακτές της βόρειας Αφρικής, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από το Μαρόκο, και η Μαγιότ είναι υπερπόντια κτήση της Γαλλίας στον… Ινδικό Ωκεανό (ανάμεσα σε Μαδαγασκάρη και Μοζαμβίκη). Επομένως, από τις τρεις περιφέρειες στον ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο, οι δύο με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στους νέους βρίσκονται στην Ελλάδα και η τρίτη στον ιταλικό Νότο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This