Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 6 μηνών έως 4 ετών

Περισσότεροι από 716.000 εμβολιασμοί αφορούν άτομα άνω των 60 ετών και 122.000 αφορούν πολίτες 30 έως 59 ετών

Must Read

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα έναντι της Covid-19 συνεχίζεται σε 1.600 εμβολιαστικά κέντρα σε 500 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και η διάθεση των εμβολίων της Pfizer, που θα χορηγούνται στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους. Σχετικά με τη δεύτερη και τρίτη αναμνηστική δόση, έχει εμβολιαστεί το 23,3% των πολιτών άνω των 60 ετών, με το μέσο όρο της ΕΕ για την δεύτερη αναμνηστική δόση να είναι στο 18,8%. Η Ελλάδα αυτό το χρονικό διάστημα, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στους ημερήσιους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 7η θέση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών με εμβολιασμούς στην ΕΕ, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Το ποσοστό εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού άνω των 60 ετών με αναμνηστική δόση, ανέρχεται στο 80%, με το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ να είναι στο 84%. Σε σχέση με την δεύτερη και τρίτη αναμνηστική δόση, έχουν πραγματοποιηθεί 838.000 εμβολιασμοί, ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 62.000 ραντεβού. Περισσότεροι από 716.000 εμβολιασμοί αφορούν άτομα άνω των 60 ετών και 122.000 αφορούν πολίτες 30 έως 59 ετών. Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί σε 135.000 πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This