Βίντεο ντοκουμέντο: Ψαράς σώζει μετανάστες στο ναυάγιο της Σάμου

Τι είπε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι

Must Read

Στη μάχη της διάσωσης μεταναστών που τους θαλασσοπνίγουν οι Τούρκοι και τα κυκλώματα διακινητών με τα οποία συνεργάζονται, πέφτουν διαρκώς οι Έλληνες ψαράδες, όπως έγινε και στην περίπτωση του ναυαγίου στη Σάμο.

Βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει τον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία προκλητικά κατηγορεί την Ελλάδα για τα συνεχή ναυάγια και τους νεκρούς!

Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, φαίνονται δύο άτομα στη θάλασσα να προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανά και να φωνάζουν για βοήθεια. Τους ναυαγούς αντιλαμβάνεται Έλληνας ψαράς, που έσπευσε αμέσως να τους βοηθήσει και τους ανέβασε στο σκάφος του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε: «Τρία μίλια από ένα νησάκι που λέγεται Σαμιοπούλα, εντόπισα δύο ανθρώπους ναυαγούς. Δεν ήξερα τι ήταν στην αρχή. Πήγα κοντά και τους είδα». 




 

Και συνεχίζοντας είπε «η κύρια η μία ήταν έγκυος, είχαν τις δυνάμεις τους, δεν ήταν χάλια χάλια. Δεν ξέρω πόσες ώρες κολυμπούσαν. Τους ανέβασα στο σκάφος και ενημέρωσα το Λιμεναρχείο, έδωσα το στίγμα μου. Ήρθαν αμέσως».

Αναφέρθηκε και στις γνωστές τακτικές που ακολουθούν οι διακινητές: «Αυτοί έρχονται, τους αφήνουν και φεύγουν. Άλλη φορά τους βάζουν με το ζόρι, με όπλα τους απειλούν και τους βάζουν στη βάρκα. Τους λένε ”να πάτε εκεί”. Και αυτοί δεν ξέρουν πού πάνε. Γιατί μόλις τους έβαλα στη βάρκα, με ρώτησαν αν είναι Τουρκία και τους λέω πως δεν είναι Τουρκία αλλά Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This