Επίδειξη πατριωτισμού από Τσίπρα και Σαμαρά

Σε εκδήλωση στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., κάτι που, όμως, απέφυγε να κάνει όταν κυβερνούσε

Must Read

Την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 ναυτικά μίλια στην ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη μαγνητοσκοπημένη παρέμβασή του σε εκδήλωση με θέμα «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο: νομικά ζητήματα και προκλήσεις» που πραγματοποιείται στη Λευκωσία από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Κύπρου και Ελλάδας.

Παρότι ο ίδιος έχοντας χρηματίσει πρωθυπουργός δεν είχε προβεί σε αυτή την κίνηση, τόνισε ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας είναι αναφαίρετο δικαίωμά της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για το οποίο ο καταλληλότερος χρόνος υλοποίησής του είναι τώρα». Πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Από τη μία αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε όσα με βάση το Διεθνές Δίκαιο δικαιούμαστε και ταυτόχρονα ισχυρής βούλησης να επιλύσουμε το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με διάλογο και συνεννόηση».

Ευκαιρία επίδειξης πατριωτισμού και εύκολων συμβουλών είχε και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο δικό του μήνυμα μας πληροφόρησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία πέρασε από τις «αμφισβητήσεις» στις έμπρακτες προκλήσεις. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε διάλογο υπό τους τουρκικούς όρους, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία λοιπόν δημιουργεί προβλήματα, γιατί δεν δέχεται το Διεθνές Δίκαιο όταν δεν τη συμφέρει… Γι’ αυτό και δεν έχει νόημα πια ο διάλογος μαζί της. Τώρα μοιάζει περισσότερο με διάλογο με πειρατή».

Την τριάδα των πρώην πρωθυπουργών συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, που εμμένοντας στη χρησιμότητα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης ισχυρίστηκε ότι την περίοδο 2000-2004 η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στη διευθέτηση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της, διασφαλίζοντας ειρήνη και σταθερότητα για πολλά χρόνια.

Προειδοποίηση

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο ενδεχόμενο της πολεμικής σύρραξης. «Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά όλοι, φίλοι και αντίπαλοι» είπε. «Οι Ελληνες έχουν δείξει πώς αντιδρούν στις προκλήσεις μέσα στην Ιστορία» συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος παρουσίασε χάρτες με τις κατά καιρούς διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Νοέμβριο του 1973 έως και τα τέλη του 2020, και εκτίμησε πως όσο περνάνε οι ημέρες και οι εβδομάδες και θα πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές θα αυξάνει ο κίνδυνος επεισοδίου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This