Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Στέλεχος της «Κιβωτού» έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό του 19χρονου – Σοκαριστική μαρτυρία 18χρονης

Τι αποκαλύπτει μέλος του πρώην Δ.Σ. της ΜΚΟ για τη διαχείριση των δεκάδων ακινήτων από τις δωρεές

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Έξω από τα δόντια» τα λέει ένα 18χρονο κορίτσι, το οποίο φιλοξενούνταν σε δομή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς επιβεβαιώνει ότι ο 19χρονος είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, η 18χρονη Χριστίνα δήλωσε πως είδε με τα μάτια της τον εν λόγω άνδρα να κάνει άσεμνες χειρονομίες στον 19χρονο καταγγέλλοντα. «Είδα τον …. να πιάνει τον …. και να τον πετάει σαν παιχνίδι. Στο σημείο που τον έπιανε είχε βάλει το χέρι του μέσα από το μαγιό…», ακούγεται να λέει η Χριστίνα, ενώ προσθέτει πως, μετά τα όσα είδε, ο 19χρονος την προσέγγισε και της αποκάλυψε τα όσα βίωσε. «Ο 19χρονος μετά μού εξομολογήθηκε αυτό που συνέβη και μου είπε “δεν θέλω να το συζητήσω άλλο, θέλω να μείνει μεταξύ μας”»,

Το κορίτσι, το οποίο δεν φοβήθηκε να μιλήσει δείχνοντας το πρόσωπό του στην κάμερα, υποστήριξε πως είχε παρατηρήσει μια… αδυναμία υψηλού στελέχους της «Κιβωτού» στο πρόσωπο του 19χρονου. «Ζητούσε από τον … άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο …, κανένα άλλο παιδί. Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, Ήπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε, ήταν μαζί κι ο 19χρονος», είπε η 18χρονη στην κάμερα του STAR.

Τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του πατέρα Αντώνιου ήταν, στην πραγματικότητα, ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών, τόνισε η Χριστίνα. «Ο … ήταν κακός, ψυχρός, απότομος, άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο νομίζω είχε χτυπήσει τρία παιδιά», είπε μεταξύ άλλων. Όσον αφορά στην απόφασή της να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, η 18χρονη είπε: «Αποφάσισα να μιλήσω, γιατί ο πατέρας Αντώνιος έκανε λόγο για “παραβατικά” παιδιά. Την πρεσβυτέρα την είχα ψηλά. Είπε ότι έχουμε συμφέρον να τους κάνουμε κακό. Εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον. Έχω φύγει και δεν τους έχω ανάγκη. Το συμφέρον μου είναι να προστατέψω τα παιδιά που είναι ακόμη εκεί και τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια».

Υποψίες για τρίτη περίπτωση κακοποίησης παιδιού

Μία ακόμα υπόθεση ασέλγειας ανηλίκου παιδιού στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει μπει στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών, με τις υποψίες περί ύπαρξης και τρίτου ανήλικου θύματος να προκύπτουν από την κατάθεση πρώην εργαζόμενου.

Σύμφωνα δε με σχετικές πληροφορίες, δύο ακόμα μάρτυρες, πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στις δομές της ΜΚΟ, πέρασαν το κατώφλι των εισαγγελέων ανηλίκων σήμερα, με τον αριθμό των μαρτύρων να έχει φτάσει, πλέον, τους δώδεκα.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου, μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ιερέας είναι «εξαφανισμένος», επικοινώνησαν με την εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο ιδρυτής της δομής είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης, όποτε του ζητηθεί. Στο μεταξύ, ο πατέρας Αντώνιος, για τη νομική υπεράσπιση του ίδιου και της πρεσβυτέρας κατέληξε σε τρεις δικηγόρους, τούς έγκριτους νομικούς Θάνο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κότσο.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και για όσα υπάρχει υποψία ότι έχουν πιθανώς κακοποιηθεί, προκειμένου να εντοπίσουν αν υπάρχουν αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.
Αποκαλύψεις για τα ακίνητα της ΜΚΟ

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος, μέλος του πενταμελούς πρώην διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού», μίλησε αποκλειστικά στο STAR για τη σχέση του με τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και για το πώς λειτουργούσε η κεντρική δομή στον Κολωνό.

Όπως είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι βρισκόταν στην ΜΚΟ περίπου έξι χρόνια, ξεκίνησε στην «Κιβωτό» ως προπονητής στην ανδρική ομάδα του μπάσκετ, όμως γρήγορα τού ζητήθηκε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ακινήτων, επειδή είχαν αυξηθεί πολύ οι δωρεές και ο ίδιος είχε γνώσεις συμβούλου. «Μιλάμε για τα ακίνητα που προέρχονταν από δωρεές και ήθελαν έναν άνθρωπο να είναι υπεύθυνος να ασχολείται και με τα συνεργεία των επισκευών, με τις αντίστοιχες τακτοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις», διευκρίνισε.

«Τον ακριβή αριθμό (σ.σ. των ακινήτων) δεν μπορώ να τον κατονομάσω εάν ήταν 30, 50, ή 60. Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην “Κιβωτό” και η “Κιβωτός” τα διαχειρίζεται. Είτε βάζοντας (μέσα) οικογένειες, είτε ενοικιάζοντάς τα. Κάποια είναι προς τακτοποίηση, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δωρεών, τα συμβόλαια να περάσουν στα χέρια της “Κιβωτού”», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος δε για τον 19χρονο που έκανε την καταγγελία για ασέλγεια, ο κ. Σωτηρόπουλος είπε: «Τον γνώριζα, ήταν από μικρός στην “Κιβωτό”. Ανακατευόταν και στην ομάδα του μπάσκετ, στις μικρές κατηγορίες. Τον έβλεπα και που έπαιζε και που κυκλοφορούσε μέσα στην “Κιβωτό”. Εγώ δεν έχω, ειδικά για τον συγκεκριμένο, να του προσάψω κάτι που να μου προξένησε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
«Νοίκιαζαν» παιδιά ως εργάτες γης και κρατούσαν τις αμοιβές

Την ίδια ώρα μία αποκάλυψη έρχεται στο φως, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι τα παιδιά των δομών της ΜΚΟ είχαν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργαλεία εξυπηρετήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, άνθρωπος που εργαζόταν για τη δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα. Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στη Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των εκεί περιοχών. Τα ίδια τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και, ενώ το όποιο ποσό το έπαιρνε η «Κιβωτός του Κόσμου» σε μορφή χορηγίας.

Μάλιστα, προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη, η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Δεύτερον, ο τζίρος της «Κιβωτού» τα τελευταία 10 χρόνια φαίνεται να φτάνει τα 115 εκατ. ευρώ, από τα οποία ο Εισαγγελέας διερευνά ήδη τα 89 εκατ. ευρώ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού στην Αρκαδία επισκέφθηκαν Φλώρος-Μπουρολιάς

Στο πλάι της οικογένειας του 29χρονου Μάριου-Μιχάηλ Τουρούτσικα βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος...

«Ο Στάθης ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια» – Τι λένε οι φίλοι του 31χρονου σμηναγού

«Δεν μπορώ να το χωνέψω» λέει ο πατέρας του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Το μήνυμα του Ευάγγελου Αποστολάκη στην Άγκυρα: «Καλώς να ορίσουν οι Τούρκοι και εμείς...

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος...

«Δεν το αντέχουμε!» – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος...

Μυστήριο οι συνθήκες πτώσης του Phantom F-4: Επικίνδυνη άσκηση σε χαμηλό ύψος ή βλάβη;

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται στο πανελλήνιο καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο...

Κατερινόπουλος: «Αυτός που μίλησε να προσέχει για να μη βρεθεί σε κανένα χαντάκι…»

Την αθώωση των κατηγορουμένων της υπόθεσης Greek Mafia σχολίασε με «καρφιά» ο Θανάσης Κατερινόπουλος.Πρόκειται...

Απίστευτο! Πέντε άνθρωποι χωρίς προβλήματα έχουν «ξεμείνει» στο Αττικόν γιατί δεν έχουν που να...

Μέσα στα υπόλοιπα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο «Αττικόν» όπως την υποστελέχωση...

«Ήξεραν ότι θα πεθάνουν, αλλά πήγαν»-Τι λένε οι χήρες των τριών αξιωματικών που «έπεσαν»...

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1996, όταν το πανελλήνιο «πάγωσε» από μια πρωτοφανή αεροπορική τραγωδία...

«Δίνει» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: «Αντί να ψάξει τι έπαθαν τα παιδιά μας, ρωτούσε…»

«Eίπε στον πατέρα μου ''για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου''» κατέθεσε ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών

Συνελήφθη γυναίκα στην Αμαλιάδα για παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία σε βάρος του παράνομου διαδικτυακού τζόγου σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία,...

«Λύγισε» ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Κάθε παιδί είναι και της Πολεμικής Αεροπορίας»- Τι λένε...

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους είχε συμμετάσχει σε αεροπορική έκθεσε με Phantom το 2017

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»

Θρήνο και δάκρυα στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο- Κρατούσε φωτογραφία της Τζωρτζίνας – «Η κεταμίνη...

Φορώντας μαύρα ρούχα, καθώς πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας...

Greek mafia: Κηρύχθηκαν όλοι αθώοι για τα πλημμελήματα!

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε σε δύο περιπτώσεις κατηγορουμένων  

Η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά: Επιμένουν οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα

«Κόβει» ταχύτητα ο πληθωρισμός, αλλά ταυτόχρονα έρχονται υπέρογκες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Τέρη Χρυσό: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε

Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση...

«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου,...

Σοκ στη Φλώρινα: 48χρονος πατέρας κατέρρευσε και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο!

Tεράστια αναταραχή επικράτησε χθες στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου,...

Oλυμπία Γλύξμπουργκ: Τα χρήματα που ξοδεύει για την εμφάνισή της ζαλίζουν

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ Μίλερ έχουν...

Βούλωσε… στόματα η «αμόρφωτη τραγουδιάρα»

Η «αμόρφωτη τραγουδιάρα» πήρε πτυχίο και, μάλιστα, με βαθμό...

Νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας – Ήταν συγκυβερνήτης του μοιραίου Phantom

Τραγωδία στην Ανδραβίδα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη
spot_img

NEWSROOM