ΕΛ.ΑΣ.: Πέντε ληστείες είχε κάνει ο ληστής που ακινητοποιήθηκε από περιπτερά στην Θεσσαλονίκη

Η λεία ήταν πάνω από 2.000 ευρώ - Είχε κλέψει και όχημα

Must Read

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τον 45χρονο ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα μπούκαρε σε περίπτερο στην ανατολική Θεσσαλονίκη θέλοντας να το ληστέψει με την απειλή όπλου, ωστόσο, βρήκε τον δάσκαλό του στον υπάλληλο που τον ακινητοποίησε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είχε κάνει πέντε ληστείες και μία απόπειρα από τα τέλη Ιανουαρίου,αφαιρώντας συνολικά περισσότερα από 2000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και ένα όχημα που είχε κλέψει τον περασμένο μήνα και το είχε χρησιμοποιήσει ως μέσο για να προσεγγίσει ένα από τα σημεία των ληστειών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν έπειτα από τη μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα σε καταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου 2023 έως αρχές Μαΐου 2023, 45χρονος ημεδαπός, διέπραξε έξι (6) ληστείες (5 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και την απειλή πιστολιού, σε καταστήματα καφέ – ψιλικών, πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.160 ευρώ και καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 860 ευρώ.

Ο 45χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει ένα εκ των παραπάνω καταστημάτων (περίπτερο). Ωστόσο ο υπάλληλος αντέδρασε συγκρατώντας τον και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Αναλήψεως.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, ενδύματα – υποδήματα που φορούσε κατά τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και πέντε (5) κλειδιά οχημάτων, των οποίων η νομιμότητα της κατοχής τους ερευνάται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει τον Απρίλιο του 2023 και το χρησιμοποίησε ως μέσο προσέγγισης σε μία εκ των περιπτώσεων, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

H απόπειρα ληστείας

Ένας 44χρονος αποπειράθηκε σήμερα τα ξημερώματα, Τρίτη (2/5) να ληστέψει με την απειλή όπλου περίπτερο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ο υπάλληλος ωστόσο αντέδρασε και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο άνδρας πλησιάζει με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, κρατώντας αεροβόλο όπλο το περίπτερο και ζητά από τον υπάλληλο να του δώσει τα χρήματα. Τότε ο υπάλληλος με έναν φίλο του κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον ληστή. Στο βίντεο ο υπάλληλος φαίνεται πως πάλεψε κανονικά με τον ληστή, καθώς στην αρχή νόμιζε πως δεν ήταν αληθινό το όπλο. Ο εργαζόμενος κάλεσε την Αστυνομία και όπως προέκυψε από την έρευνα ο 44χρονος είχε διαπράξει άλλες πέντε ληστείες στην περιοχή της Ανάληψης, οι τρεις από αυτές στο ίδιο καφέ και η μία σε βενζινάδικο, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Σόλωνος. Προανάκριση για διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. 

 


 


Δείτε επίσης:

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο: Πώς ένας απλός περιπτεράς ακινητοποιεί ένοπλο ληστή στη Θεσσαλονίκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This