Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου θύματος οπαδικής βίας: «Τον χτυπούσαν στο κεφάλι»

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Must Read

Σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό οπαδικής βίας που σημειώθηκε από δύο άτομα (ο ένας συνελήφθη) στην Θεσσαλονίκη με θύμα έναν 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα επειδή φορούσε μπλούζα συγκεκριμένης ομάδας.

Η μητέρα του ανήλικου μίλησε στην ΕΡΤ για το πως έγινε το περιστατικό :

«Φορούσε μία μπλούζα του ΠΑΟΚ, με σήμα του ΠΑΟΚ και για να του τη βγάλουν, του τράβηξαν τον ώμο. Ο γιος μου ήταν στο σπίτι ενός φίλου του στην Ευαγγελίστρια, εκεί έγινε το περιστατικό.

Δεν του μίλησαν καν, αμέσως άρχισαν να τον κυνηγάνε λόγω της μπλούζας, του φώναζαν, κάποια στιγμή του έβαλαν τρικλοποδιά, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον βαράνε στο κεφάλι, στον ώμο… Το παιδί μου έβαλε τα χέρια κάλυψε το πρόσωπό του και το κεφάλι για να μη χτυπηθεί περισσότερο», ανέφερε η γυναίκα.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 16χρονου ανέφερε:

«Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά, έχουμε κάποια τραύματα, τα καταπολεμάμε, είμαστε καλά. Χτύπησε στο πρόσωπο κυρίως, στο κεφάλι, είχαμε μία εξάρθρωση του ώμου και μετά στο μάτι, στη μύτη γιατί καλύφθηκε».

Την επίθεση είδε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος μίλησε επίσης στην ΕΡΤ:

«Ακούσαμε φασαρίες κατά τις 19:30, γινόταν καβγάς βγήκαμε έξω, αντικρίσαμε νεαρούς να συμπλέκονται, τρέξαμε, είδαμε ένα παλικάρι κάτω πεσμένο, αιμόφυρτο, δύο άνθρωποι να τον χτυπούν, φωνάξαμε ‘’τι κάνετε εδώ πέρα, αφήστε το παιδί’’. Με το που μας αντιλήφθηκαν και μαζευτήκαμε άτομα εκεί, το ‘βάλαν στα πόδια, φύγανε, τρέξανε.

Τους κυνήγησαν κάποιοι εδώ περίοικοι, παιδιά, δεν πρόλαβαν να τους πιάσουν. Το παλικάρι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήταν αιμόφυρτος κάτω πεσμένος. Προφανώς τον είχαν κλωτσήσει, τον είχαν χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα. Έτρεξε η σύζυγός μου, τον σήκωσε, τον έφεραν στο φαρμακείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τα παιδιά της Αστυνομίας ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα και το ασθενοφόρο, έκαναν ό,τι μπορούσαν, πήγαν να τους βρουν αλλά είχαν φύγει.

Ήταν σα να έβλεπα το δικό μου παιδί, ήταν πολύ σοκαριστικό. Το χτυπήσανε πολύ άσχημα το παλικαράκι, ήταν μικρό παιδί 15-16 χρονών. Απ’ ό,τι μάθαμε ήταν οπαδικά τα κίνητρα και καλό είναι να σταματήσουν αυτά γιατί κάποιοι μετά τον Άλκη δεν έβαλαν μυαλό δυστυχώς».

Στις 11 χθες το βράδυ για την επίθεση συνελήφθη ένας 21χρονος από την Αλβανία για σωματικές βλάβες και επιπλέον για ληστεία ενώ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 19.30, οι νεαροί δράστες εντόπισαν τον 16χρονο να περπατάει επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον ξυλοκόπησαν με κλωτσιές και μπουνιές επειδή φορούσε ζακέτα διαφορετικής ομάδας από αυτήν που υποστήριζαν οι νεαροί που του επιτέθηκαν.

Αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα, τον άφησαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο και τράπηκαν σε φυγή. Άνθρωποι από την γειτονιά που αντιλήφθηκαν το συμβάν και άκουσαν τις φωνές του νεαρού, ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μετέφεραν τον 16χρονο σε κοντινό φαρμακείο, όπου φρόντισαν τις πληγές του.

Σύμφωνα με την φαρμακοποιό, το θύμα είχε αιμορραγία στη μύτη και, μεταξύ άλλων, δέχθηκε χτυπήματα στο μάτι, ενώ πονούσε έντονα στον ώμο. Στην συνέχεια, ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Δείτε βίντεο:









Δείτε επίσης:

Οπαδική βία στην Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος Αλβανός που ξυλοφόρτωσε ανήλικο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This