Φεύγουν εκτάκτως από την Ίο εκατοντάδες Ιρλανδοί – Έρευνα για ποτά «μπόμπες»

Νεαροί τουρίστες αποχωρούν από το νησί μετά τον θάνατο των δυο 18χρονων Ιρλανδών

Must Read

Αναστάτωση επικρατεί στην Ιο, όπου έχουν βρεθεί για καλοκαιρινές διακοπές εκατοντάδες Ιρλανδοί φοιτητές και πλέον ετοιμάζονται να αποχωρήσουν μετά από τον τραγικό θάνατο των δυο 18χρονων που έχασαν τη ζωή τους στο νησί, με τις έρευνες να επεκτείνονται στην ποιότητα των ποτών που σερβίρονται στο νησί.

Ο Άντριου Ο’ Ντόνελ βρέθηκε νεκρός μέσα σε ρεματιά το πρωί της Κυριακής, ενώ λίγο αργότερα, ο φίλος του Μαξ Γουόλ, ο οποίος έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα, κατέρρευσε ξαφνικά, αφού είχε μάθει τα δυσάρεστα νέα για τον συμμαθητή του.

Σε δημοσίευμα της Daily Mail κάνει βάζει στο στόχαστρο τα ποτά-«μπόμπες» σημειώνοντας ότι η οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο Βρετανικό μέσο: «Αν και τα τραύματα, του ενός εκ των δύο 18χρονων, στον αυχένα και στο κεφάλι δείχνουν πως σκόνταψε και έπεσε, ωστόσο, οι έρευνες δεν περιορίζονται εκεί. Εξετάζομαι και το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τα ποτά που κατανάλωσε ο 18χρονος, αλλά και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που ήταν όταν έφυγε από το μπαρ με τα πόδια για να πάει στο κατάλυμά του».

Αναφερόμενη στον Μαξ Γουόλ,, η κ.Δημογλίδου ανέφερε πως ο 18χρονος είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στην καρδιά και αντιμετώπιζε προβλήματα, ωστόσο η νεκροψία θα δείξει αν υπήρξε «κάποια ουσία» που συνέβαλε στους ξαφνικούς θανάτους. Σύμφωνα με την ίδια, η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Και οι δύο ήταν μαθητές του στο St. Michael’s College του Δουβλίνου και βρέθηκαν στο ελληνικό νησί προκειμένου να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του στην Daily Mail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Μιχόλ Μάρτιν, ανέφερε: «Είναι συγκλονιστικό και η πιο τραυματική είδηση που θα μπορούσε να ακούσει οποιοσδήποτε γονέας. Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα. Πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας πηγαίνουν στο εξωτερικό μετά τις σχολικές εξετάσεις. Προφανώς, πολλοί από τους φίλους τους βρίσκονται ακόμη στην Ίο και είναι μια πολύ-πολύ δύσκολη στιγμή γι’ αυτούς τώρα. Τους ζητάμε απλώς να προσέχουν ο ένας τον άλλον τις επόμενες ημέρες και το δύσκολο διάστημα που έρχεται».



Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του St. Michael’s College, Τιμ Κέλεχερ δήλωσε ότι στην Ίο βρίσκονται 1.000 μαθητές, 90 εκ των οποίων φοιτούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι μαθητές είναι σοκαρισμένοι και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι τους:

«Όλοι θέλουν να φύγουν. Είναι σοκαρισμένοι, θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους. Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή ενορία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν μεταξύ τους, είναι φίλοι, είναι όλοι τους συντετριμμένοι. Είναι μια σφιχτή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει πολύς φόβος και οι γονείς τηλεφωνούν και είναι όλοι σοκαρισμένοι. Θέλουν απλώς να γυρίσουν σπίτι τους, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες» ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Morning Ireland του RTÉ, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων έχουν βρεθεί ήδη στην Ίο για να στηρίξουν ψυχολογικά τις οικογένειες των παιδιών.

Μιλώντας για τον Άντριου, τον περιέγραψε ως «φανταστικό νεαρό και σπουδαίο αθλητή» ο οποίος «ανυπομονούσε για τις διακοπές του, ανυπομονούσε να πάει στο πανεπιστήμιο – είχε μπροστά του ένα πολύ-πολύ λαμπρό μέλλον. Τα αγόρια τον έψαχναν και έμαθαν τα χειρότερα νέα χθες το πρωί».

Παράλληλα, περιέγραψε τον Μαξ ως «πολύ έξυπνο», έναν «φανταστικό ποδοσφαιριστή» που ήταν «παθιασμένος με το ράγκμπι». «Δυστυχώς, και οι δύο οικογένειες έμαθαν χθες τα νέα και προφανώς είμαστε συντετριμμένοι γι’ αυτούς, την οικογένεια και τους φίλους τους, και είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» είπε και τόνισε: «Είναι ακριβώς ο εφιάλτης που φοβάται κάθε γονιός. Δεν θέλεις να σου τηλεφωνήσουν και να σου πουν ότι το παιδί σου αγνοείται. Αλλά δύο από τις οικογένειές μας έλαβαν αυτό το τηλεφώνημα και είμαστε συντετριμμένοι γι’ αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, οι σοροί των παιδιών θα υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή στην Αθήνα και έπειτα θα δοθούν στις οικογένειές τους προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς τους στη χώρα τους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This