«Θα κινδυνεύσουν ζωές» – «Πυρά» ΠΟΕΔΗΝ για τους Πυροσβέστες και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο ΕΚΑΒ

Έντονη αντίδραση για τα «μπαλώματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ

Must Read

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ενισχύσει το ΕΚΑΒ όχι με… διασώστες αλλά με… Πυροσβέστες και Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις αλλαγές με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει ολική αναμόρφωση του ΕΚΑΒ, επιμένοντας ουσιαστικά στο μπάχαλο και όχι στην ουσιαστική λύση των προβλημάτων με προσλήψεις εξιδεικευμένου προσωπικού, την ώρα μάλιστα που οι θάνατοι 5 ανθρώπων που ξεψύχησαν περιμένοντας ασθενοφόρο, έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και οργή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει ότι «ο Διασώστης-Πλήρωμα ασθενοφόρου αποτελεί συγκεκριμένο επάγγελμα που κατοχυρώνεται με σπουδές που παρέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως προαπαιτούμενο πρόσληψης στο ΕΚΑΒ».

«Η ολιγόωρη εκπαίδευση που ετοιμάζεται για το προσωπικό που θα στελεχώσει τα ασθενοφόρα είναι άστοχη και κυρίως ανεπαρκής, ελλοχεύοντας κινδύνους για την υγεία των ασθενών που θα διακομίζονται, αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση στο πρόβλημα είναι η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και οι επιπλέον μόνιμες προσλήψεις από τους χιλιάδες αποφοίτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά η δήλωσή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ενίσχυση και η ριζική αναμόρφωση του ΕΚΑΒ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει με έκδοση ΠΝΠ για την στελέχωση των ασθενοφόρων με προσωπικό από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ίδια πρόχειρη “συνταγή” κάλυψης των αναγκών κυρίως σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές επιχειρήθηκε και το 2016 με Πυροσβεστική και οδηγούς ΟΤΑ χωρίς φυσικά να υπάρχει αποτέλεσμα.

Η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει επαγγελματικά δικαιώματα για την ειδικότητα Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου μέσω της απόκτησης Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος η οποία είναι προαπαιτούμενο για την πρόσληψη στο ΕΚΑΒ.

Όλα αυτά έγιναν για να υπάρχει εξειδικευμένη βοήθεια στους ασθενείς στο σημείο και η εν συνεχεία υποστήριξη της υγείας τους μέχρι την παράδοση τους σε υγειονομικό σχηματισμό.

Αυτή η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από την ημερομηνία ίδρυσης του έως και σήμερα σώζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο και οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των υπηρεσιών του, θα έχει αντίκτυπο πρώτα στους ασθενείς.

Η ολιγόωρη εκπαίδευση που ετοιμάζεται για το προσωπικό που θα στελεχώσει τα ασθενοφόρα είναι άστοχη και κυρίως ανεπαρκής, ελλοχεύοντας κινδύνους για την υγεία των ασθενών που θα διακομίζονται, αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό.

Μόνο με μόνιμες προσλήψεις από την δεξαμενή των χιλιάδων αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και την μονιμοποίηση των επικουρικών θα μιλάμε για ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Στα νησιά μας οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί δεν πάνε με αυτούς τους μισθούς που λαμβάνουμε. Το κόστος διαβίωσης υπερκαλύπτει το μισθό μας».

Δείτε επίσης:

Επιμένει στο μπάχαλο και όχι στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This