Νάξος: Προχωρούν έργα… 22.000.000 ευρώ!

Must Read

Μία μεγάλη επένδυση ετοιμάζεται στη χώρα της Νάξου και αφορά αλλαγές που έχουν προεγκριθεί με συνολικό κόστος 22.400.000 ευρώ!

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νάξου κ’ Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Υποβάλλαμε επιτυχώς στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Νότιο Αιγαίο» την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για την χρηματοδότηση έργων ύψους 22,4 εκ. ευρώ για την Χώρα της Νάξου. Τα οφέλη της ΣΒΑΑ δεν αφορούν μόνο την Χώρα αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου που χρησιμοποιούν και εξυπηρετούνται από τις υποδομές της Χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υποβάλλει μια στρατηγική πρόταση τέτοιας κλίμακας και τόσο υψηλού προϋπολογισμού με στόχο την αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών στο αστικό κέντρο του Δήμου». Και συνέχισε λέγοντας: «Κάθε έργο, κάθε δράση και απόφασή μας εντάσσονται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό για τη συνολική αναβάθμιση του τόπου μας και κατ’ επέκταση της καθημερινότητάς μας. Διεκδικούμε κάθε πόρο και τρόπο που θα κάνουν τη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες κάθε μέρα καλύτερες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το σπουδαίο βήμα, που θα πάει τη Νάξο ακόμα πιο μπροστά».

Το πλάνο

Ο Δήμος, με την υποστήριξη τεχνικού συμβούλου και σε συνεργασία με συνδικαιούχους φορείς, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κατέθεσε ολοκληρωμένο πλέγμα 64 έργων και δράσεων που αφορούν στο σύνολο του οικισμού της Χώρας με στόχευση κυρίως:

στην ενίσχυση του πρασίνου και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών
στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς
στην αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και
στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Κάποια αντιπροσωπευτικά έργα:

Ανάπλαση και αναδιοργάνωση χώρου στάθμευσης, παιδικής χαράς και ακάλυπτου χώρου Αγίου Μηνά – Αγίας Κυριακής
Βιοκλιματική ανάπλαση χερσαίας λιμενικής ζώνης Νάξου
Αστική ανάπλαση ανοιχτών δημόσιων χώρων ευρύτερης περιοχής «Μητρόπολης Χώρας Νάξου»
Υπογειοποίηση δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργία νέων δικτύων οδοφωτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Παλιά Πόλης και του Κάστρου
Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου, 1ου Γυμνασίου, Δημαρχείου και κλειστού γηπέδου «Δημήτρης Περιστεράκης»
Διαμόρφωση νέων συγκοινωνιακών κόμβων
Αποκατάσταση Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Χώρας Νάξου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This