Συνελήφθη 41χρονος για 31 περιπτώσεις απάτης στην Αγία Παρασκευή

Εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του

Must Read

Στη διαλεύκανση 31 περιπτώσεων απάτης προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής μετά τη σύλληψη 41χρονου ο οποίος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελίες πολιτών διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2023 ο 41χρονος παρουσιαζόταν ως δικηγόρος και τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.

Ο τρόπος δράσης του

Αρχικά ο κατηγορούμενος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού επικοινωνούσε με υποψήφιους ενοικιαστές – που ήταν στην ουσία τα θύματά του – τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Πώς το κατάφερνε αυτό; Συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. και μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Όσον αφορά στην αιτιολογία που ανέγραφε για τη λύση του μισθωτηρίου και την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του πότε προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού και πότε εμπόδια οικογενειακής φύσεως. Μάλιστα υποσχόταν ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό στους υποψήφιους ενοικιαστές.

Από την κομπίνα που είχε στήσει ο 41χρονος έχει αποσπάσει συνολικά 127.623 ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ αυτών το χρηματικό ποσό των 31.750 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This