Καλλιεργούσαν κάνναβη σε φυτώριο στην Βοιωτία – Κατασχέθηκαν 691 δενδρύλλια

Το παράνομο οικονομικό όφελος ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και πλέον

Must Read

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος) στην Βοιωτία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 691 δενδρύλλια ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος των μελών της ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και πλέον.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, σε Αττική και Βοιωτία συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης, που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων.

Ο ρόλος κάθε μέλους

  • 41χρονος, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση, τον συντονισμό και την καλή λειτουργία της παράνομης καλλιέργειας, ώστε να εξασφαλίζεται η παραγωγή καθ’ όλη τη, διάρκεια του έτους. Φρόντιζε για την πλήρη καθοδήγηση των μελών της οργάνωσης, την ασφαλή διακίνηση των ποσοτήτων και την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον 60χρονο συνεργό του,
  • 48χρονος, υπεύθυνος για την εύρεση άλλων διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, για την επανατυποποίηση και διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (SKUNK) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής,
  • 60χρονος, υπεύθυνος για τον εφοδιασμό του παράνομου εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, την καλλιέργεια και φροντίδα των δενδρυλλίων, την παραγωγή, επανατυποποίηση και φύλαξη ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης
  • 27χρονος, υπεύθυνος για την εύρεση και μίσθωση κατάλληλων χώρων σε μη ευχερώς προσβάσιμες τοποθεσίες για την ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία παράνομων εργαστηρίων καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους -1- κιλού και -306,5- γραμμαρίων,
  • 691 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • περίστροφο, 23 φυσίγγια και 2 μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • 3 οχήματα,
  • 20.410 ευρώ,
  • 7 κινητά,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρονικοί μετρητές pH, ηλεκτρονικές συσκευές κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, υφασμάτινες και πλαστικές γλάστρες, ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, φιαλίδια και μπιτόνια υγρού λιπάσματος, μεταλλικοί ηλεκτρονικοί λαμπτήρες, δίχτυα αποξήρανσης κάνναβης, αεραγωγός, ψεκαστήρας, φιάλες υγρού ρύθμισης pH, επιτοίχιοι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, κ.ά.).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This